Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Εκτιμήσεις από Marfin για το 9μηνο της Εμπορικής

Κατά 16% εκτιμά η Marfin Hellenic πως θα αυξηθούν τα ενοποιημένα κέρδη προ φόρων της Εμπορικής Τράπεζας στο εννεάμηνο του 2003 διαμορφούμενα στα 86,3 εκατ. ευρώ, με τα καθαρά έσοδα από τόκους να ενισχύονται κατά 8,8% σε σχέση με το αντίστοιχο περυσινό διάστημα.

Εκτιμήσεις από Marfin για το 9μηνο της Εμπορικής
Αύξηση στα ενοποιημένα κέρδη προ φόρων της τάξεως του 16% εκτιμά η Marfin Hellenic πως θα παρουσιάσει η Εμπορική Τράπεζα στο εννεάμηνο του 2003, διαμορφούμενα στα 86,3 εκατ. ευρώ.

Σημειώνεται πως η Εμπορική Τράπεζα ανακοινώνει αποτελέσματα εννεαμήνου στις 13 Νοεμβρίου 2003.

Στο ίδιο διάστημα τα κέρδη προ φόρων και μετά δικαιωμάτων μειοψηφίας αναμένεται, σύμφωνα πάντα με τη χρηματιστηριακή, να ανέλθουν στα 83,2 εκατ. ευρώ, ήτοι αυξημένα κατά 14,4% σε σχέση με το εννεάμηνο του 2002, ενώ σε επίπεδο τριμήνου το τρίτο τρίμηνο του έτους εκτιμάται πως θα παρουσιάσει βελτίωση 23,8% σε σχέση με το δεύτερο.

Τα καθαρά έσοδα από τόκους της Εμπορικής Τράπεζας, βάσει των εκτιμήσεων της Marfin, αναμένεται να ενισχυθούν κατά 8,8% συγκριτικά με το εννεάμηνο της παρελθούσας χρήσης, διαμορφούμενα στα 448,5 εκατ. ευρώ.

Επίσης, η χρηματιστηριακή σημειώνει πως τα καθαρά έσοδα από προμήθειες αναμένεται να παρουσιάσουν υγιή ρυθμό ανάπτυξης και να βελτιωθούν κατά 12,3% σε σχέση με το αντίστοιχο διάστημα του 2002 και κατά 9% συγκριτικά με το προηγούμενο τρίμηνο, καθώς, όπως συμπληρώνει, το τρίτο τρίμηνο του έτους ήταν αρκετά καλό τόσο από πλευράς προμηθειών δανείων όσο και από πλευράς χρηματιστηριακών συναλλαγών και εσόδων επενδυτικής τραπεζικής.

Αντίθετα, αναφέρει η Marfin, τα χρηματοοικονομικά έσοδα αναμένεται να είναι σημαντικά μειωμένα σε σχέση με το εννεάμηνο του 2002 παρουσιάζοντας πτώση 47,7%, διαμορφούμενα στα 12 εκατ. ευρώ, καθώς, όπως εξηγεί η χρηματιστηριακή, το περυσινό τρίμηνο ήταν ιδιαίτερα υψηλό για την Εμπορική από πλευράς χρηματοοικονομικών κερδών.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v