Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

EFG Sec: Κλειδί οι διεθνείς αγορές, τα 7 Top Picks

Η πορεία των διεθνών αγορών παραμένει το σημείο-”κλειδί” που υπαγορεύει την κατεύθυνση της Σοφοκλέους, επισημαίνει στη μηνιαία ανάλυση του Νοεμβρίου η EFG Eurobank Securities, όπου ταυτόχρονα παρουσιάζει τα 7 top picks.

EFG Sec: Κλειδί οι διεθνείς αγορές, τα 7 Top Picks
Η πορεία των διεθνών αγορών παραμένει το σημείο-”κλειδί” που υπαγορεύει την κατεύθυνση της Σοφοκλέους, επισημαίνει στη μηνιαία ανάλυση του Νοεμβρίου η EFG Eurobank Securities, τονίζοντας ταυτόχρονα ότι η επιρροή αυτή μερικές φορές είναι μεγαλύτερης ισχύος και από τις εσωτερικές εξελίξεις.

Τα πρόσφατα μακροοικονομικά στοιχεία και οι ανακοινώσεις εταιρικών αποτελεσμάτων στην αλλοδαπή δικαιολογούν τα κέρδη των μετοχών και δημιουργούν ένα πλαίσιο αισιοδοξίας για το μέλλον, επισημαίνουν οι αναλυτές της EFG Εurobank.

Παρά τις βραχυπρόθεσμες παρεκκλίσεις, όπως χαρακτηριστικά επισημαίνεται στο report της Eurobank Securities, το ελληνικό χρηματιστήριο έχει ήδη επωφεληθεί από το θετικό κλίμα που επικρατεί στις διεθνείς αγορές και εάν αυτό διατηρηθεί και ”εκτός”, τότε εκτιμάται ότι θα ακολουθήσει και η Σοφοκλέους.

Στο εσωτερικό μέτωπο, όπως επισημαίνεται, τα αποτελέσματα εννεαμήνου 2003 που έχουν ανακοινωθεί έως τώρα, είναι αρωγοί της θετικής τάσης, ωστόσο, όπως τονίζεται, ”υπάρχει ακόμη πολύς δρόμος έως το τέλος του μήνα”.

Παράλληλα, η EFG Eurobank Securities επισημαίνει ότι οι επενδυτές ήταν πιο συγκρατημένοι στις κινήσεις τους στην ίδια τη Σοφοκλέους, προκειμένου να διαφυλάξουν τη ρευστότητα και να συμμετάσχουν στις δημόσιες προσφορές.

Στο report γίνεται εκτενής αναφορά στα 7 top picks της EFG Eurobank Securities, όπου μεταξύ άλλων αναφέρονται τα εξής.

Η EFG Eurobank Securities ξεχωρίζει την Alpha Bank από τον τραπεζικό κλάδο, καθώς, όπως αναφέρει, στα τρέχοντα επίπεδα η μετοχή της τράπεζας προσφέρει έναν ελκυστικό συνδυασμό υψηλού ρυθμού αύξησης κερδών ανά μετοχή, αυξημένη έκθεση στη λιανική τραπεζική και μια ”λογική” αποτίμηση.

Για τη μετοχή της CosmΟΤΕ η EFG Eurobank Securities διατηρεί τη σύσταση ”υπεραπόδοση”, καθώς, όπως αναφέρει, αφενός η εταιρία αναμένεται να διατηρήσει τον διψήφιο ρυθμό ανάπτυξης, παρά το γεγονός ότι η εγχώρια αγορά έχει εισέλθει σε στάδιο ωρίμανσης και αφετέρου η μετοχή της επιχείρησης διαπραγματεύεται 5,4 φορές τα εκτιμώμενα EV/EBITDA του 2004, το οποίο συνεπάγεται 12% discount σε σχέση με τις ευρωπαϊκές ομοειδείς εταιρίες.

Ταυτόχρονα, η χρηματιστηριακή διατηρεί τη σύσταση ”υπεραπόδοση” και για τη Vodafone Panafon, για την οποία εκτιμά πως το εμπορικό της προφίλ κινείται πέρα από τον ανταγωνισμό, ενώ συμπληρώνει πως η μετοχή της εταιρίας διαπραγματεύεται 5,6 φορές τα εκτιμώμενα EV/EBITDA του 2004, με 9% discount σε σχέση με τις αντίστοιχες ευρωπαϊκές.

Παράλληλα, η μετοχή της ΔΕΗ παραμένει μεταξύ των ”κορυφαίων επιλογών” της χρηματιστηριακής, ως αποτέλεσμα –όπως επισημαίνεται– της αμυντικής της συμπεριφοράς, των προοπτικών που διαθέτει για αύξηση κερδών και της ελκυστικής αποτίμησης.

Επιπλέον, η χρηματιστηριακή χαρακτηρίζει τη μετοχή του ΟΠΑΠ ως ”cash machine”, ενώ συμπληρώνει πως αφενός προσφέρει υψηλή και σταθερή μερισματική απόδοση και αφετέρου διαπραγματεύεται με σημαντικό discount έναντι της δίκαιης αποτίμησής της.

Εξάλλου, η EFG Eurobank Securities διατηρεί τη σύσταση ”υπεραπόδοση” και για τη μετοχή της Coca-Cola 3Ε, καθώς εκτιμά πως η προσοχή της διοίκησης στην κερδοφόρα αύξηση του όγκου των πωλήσεων, η επεκτατική της στρατηγική σε συνδυασμό με το ”ισορροπημένο μείγμα” χωρών όπου δραστηριοποιείται θα συνεχίσουν να δημιουργούν αξία για την εταιρία.

Τέλος, το τμήμα ανάλυσης της χρηματιστηριακής αναφέρει πως η μετοχή της Τιτάν παραμένει μεταξύ των ”κορυφαίων επιλογών” της, καθώς, όπως τονίζει, ο ρυθμός ανάπτυξης της τσιμεντοβιομηχανίας ξεπερνάει τον αντίστοιχο της αγοράς και των ομοειδών εταιριών, ενώ θεωρεί πως η αποτίμησή της είναι ελκυστική.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v