Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

ΕFG Eurobank: Σύσταση ”outperform” για τον ΟΠΑΠ

Tη σύστασή ”outperform” για τη μετοχή του ΟΠΑΠ διατήρησε η EFG Eurobank Ergasias, μετά τα αποτελέσματα του εννεαμήνου του οργανισμού, προεξοφλώντας παράλληλα την αύξηση της μερισματικής του απόδοσης τόσο εφέτος όσο και του χρόνου.

ΕFG Eurobank: Σύσταση ”outperform” για τον ΟΠΑΠ
Tη σύστασή ”outperform” (απόδοση καλύτερη της αγοράς) για τη μετοχή του ΟΠΑΠ διατηρεί η EFG Eurobank Ergasias σε report της με ημερομηνία 10 Νοεμβρίου και τίτλο ”OPAP: 9-month 2003 results review”.

Οι προβλέψεις των αναλυτών της τράπεζας ήταν σύμφωνες με τις εκτιμήσεις της διοίκησης σε ό,τι αφορά στον κύκλο εργασιών για το σύνολο του 2003 (2,2 δισ. ευρώ).

Την ίδια στιγμή, όπως επισημαίνεται, η διοίκηση του ΟΠΑΠ επεσήμανε ότι το momentum των συναλλαγών του ”Πάμε Στοίχημα” ήταν ”καλό” και ότι το ετήσιο μέρισμα θα είναι υψηλότερο εφέτος σε σχέση με τη χρήση του 2002.

Η EFG Eurobank προβλέπει ρυθμούς αύξησης των κερδών ανά μετοχή του ΟΠΑΠ κατά 7,6% το 2003, τονίζοντας παράλληλα ότι η υπόθεση Gambelli δεν έχει προς το παρόν κανέναν αντίκτυπο στην αποτίμηση της μετοχής.

Οι αναλυτές της EFG υπογραμμίζουν ότι η μετοχή διαπραγματεύεται με discount 10-15% σε σχέση με τη ”δίκαιη αποτίμηση” της, ενώ προβλέπουν ότι η μερισματική απόδοση του ΟΠΑΠ θα ανέλθει στο 6,5% εφέτος και στο 6,7% το 2004, ενώ από το 2005 θα περιοριστεί στο 6,6%.

Η μετοχή θα διαπραγματεύεται χωρίς το προμέρισμα των 30 σεντς ανά μετοχή από τις 28 Νοεμβρίου. Οι προβλέψεις της EFG Eurobank κάνουν λόγο για μέρισμα 0,7 ευρώ ανά μετοχή για το σύνολο του 2003, κατά 4,5% υψηλότερα σε σχέση με τα 0,67 ευρώ το 2002.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v