Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Αύξηση συμμετοχής αλλοδαπών στο ΧΑ τον Οκτώβριο

Αύξηση της συμμετοχής των αλλοδαπών επενδυτών και μειωμένη κινητικότητα των ενεργών μερίδων κωδικών παρουσίασε η ελληνική χρηματιστηριακή αγορά κατά τον μήνα Οκτώβριο. Δείτε τα πλήρη αρχεία.

Αύξηση συμμετοχής αλλοδαπών στο ΧΑ τον Οκτώβριο
Αύξηση της συμμετοχής των αλλοδαπών επενδυτών και μειωμένη κινητικότητα των ενεργών κωδικών παρουσίασε η αγορά της Σοφοκλέους κατά τον μήνα Οκτώβριο, όπως προκύπτει από το στατιστικό δελτίο του Κεντρικού Αποθετηρίου Αθηνών.

Συγκεκριμένα, το σύνολο των ενεργών κωδικών κατά τον εν λόγω μήνα διαμορφώθηκε στους 98.176 κωδικούς έναντι 101.789 κωδικών τον Σεπτέμβριο, ενώ ο ημερήσιος μέσος όρος ενεργών μερίδων κωδικών διαμορφώθηκε στους 14.041 έναντι 15.866 κωδικών τον Σεπτέμβριο.

Επίσης η κινητικότητα των κωδικών, δηλαδή ο αριθμός των ημερών όπου κατά μέσο όρο μια μερίδα έκανε τουλάχιστον μια αγοραπωλησία στο Χ.Α., διαμορφώνεται τον Οκτώβριο στις 3,15 ημέρες έναντι 3,43 ημερών του Σεπτεμβρίου.

Ωστόσο, κατά τον Οκτώβριο παρουσιάστηκε σημαντική αύξηση της συμμετοχής των αλλοδαπών επενδυτών στη συνολική κεφαλαιοποίηση του Χ.Α., καθώς το ποσοστό συμμετοχής τους διαμορφώθηκε στο 29,91% έναντι ποσοστού 28,79% που ήταν τον Σεπτέμβριο.

Από το σύνολο των αλλοδαπών επενδυτών, το 55,7% προέρχεται από τις χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης, το 17,9% από τις ΗΠΑ και το υπόλοιπο 26,4% προέρχεται από διάφορες άλλες χώρες.

Αντίστοιχα, το ποσοστό των ημεδαπών επενδυτών σημείωσε μείωση, καθώς διαμορφώθηκε στο 70,08%, έναντι ποσοστού 71,2% που ήταν τον Σεπτέμβριο.

Όσον αφορά στο ποσοστό των ημεδαπών στις μετοχές του δείκτη FTSE-20, το ποσοστό τους ανέρχεται στο 61,6% έναντι 62,97% τον Σεπτέμβριο, ενώ το ποσοστό των αλλοδαπών διαμορφώθηκε στο 38,37% έναντι ποσοστού 37,2% τον Σεπτέμβριο.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v