Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Πώς υποδέχτηκε η Citigroup τα 9μηνα Eurobank-ΟΠΑΠ

Διατηρώντας αμετάβλητες τις συστάσεις αλλά και τις τιμές-στόχους των ΟΠΑΠ-EFG Eurobank Ergasias υποδέχτηκε η Citigroup Smith Barney τα εννεάμηνα των δύο ελληνικών ομίλων. Την ίδια στιγμή σημαντικές ήταν οι αναθεωρήσεις των εκτιμήσεων του επενδυτικού οίκου για βασικά μεγέθη της Eurobank.

Πώς υποδέχτηκε η Citigroup τα 9μηνα Eurobank-ΟΠΑΠ
Τη σύστασή ”buy”/medium risk (αγορά/μέτριος κίνδυνος) και την τιμή- στόχο των 11,8 ευρώ διατηρεί η Citigroup Smith Barney για τη μετοχή του ΟΠΑΠ, σε έκθεσή της με ημερομηνία 7 Νοεμβρίου και τίτλο ”OPAP: 3Q03 Stronger than expected by 7-8% at the profitability level”.

Ο διεθνής επενδυτικός οίκος επισημαίνει ότι τα αποτελέσματα του οργανισμού για το γ΄ τρίμηνο ήταν καλύτερα από τις εκτιμήσεις των αναλυτών του.

Την ίδια στιγμή οι αναλυτές του οίκου διατηρούν τιμή-στόχο τα 14,2 ευρώ για την EFG Eurobank Ergasias και τη σύσταση ”hold/medium risk (2M)”, όπως αναφέρεται σε έκθεσή του οργανισμού με ημερομηνία 7 Νοεμβρίου και τίτλο ”EFG Eurobank Ergasias: Very good 3Q results”.

Η τιμή-στόχος ας σημειωθεί ότι λαμβάνει υπόψη το premium (20%) της μετοχής σε σχέση με τον ευρωπαϊκό κλάδο των τραπεζών.

Οι αναλυτές της Citigroup αναθεώρησαν προς τα επάνω κατά 5% τις εκτιμήσεις τους για τους ρυθμούς αύξησης των κερδών μετά από φόρους της τράπεζας για το 2004.

Επίσης, αναθεώρησαν προς τα επάνω τις προβλέψεις τους για τα καθαρά έσοδά από τόκους της EFG Eurobank Ergasias για το 2003 και προς τα κάτω για το 2004. Αναβαθμίζει επίσης τις εκτιμήσεις για τη μερισματική απόδοση του 2003, διατηρώντας παράλληλα σταθερές τις προβλέψεις για το 2004.

Ας σημειωθεί πάντως ότι η Citigroup Smith Barney ”βλέπει” τα κέρδη ανά μετοχή της τράπεζας στα 0,82 ευρώ για το 2003 έναντι 0,81 ευρώ των αρχικών της εκτιμήσεων, στα 0,95 ευρώ για το 2004 έναντι 0,96 ευρώ των προηγούμενων προβλέψεων και στα 1,06 ευρώ για το 2005 σε σχέση με τα 1,11 ευρώ των αρχικών εκτιμήσεων.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v