Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Πώς είδε η EFG Sec. το εννεάμηνο της Alpha Bank

Τη σύσταση ”outperform” διατηρεί για τη μετοχή της Alpha Bank η EFG Eurobank Securities (7 Νοεμβρίου), σχολιάζοντας ότι το εννεάμηνο της Alpha ξεπέρασε τις εκτιμήσεις, ενώ προχωρά σε ανοδική αναθεώρηση των προβλέψεών της για τα κέρδη ανά μετοχή στο 2003.

Πώς είδε η EFG Sec. το εννεάμηνο της Alpha Bank
Τη σύσταση ”outperform” διατηρεί για τη μετοχή της Alpha Bank η EFG Eurobank Securities σε report της με ημερομηνία 7 Νοεμβρίου επ΄ αφορμή των αποτελεσμάτων εννεαμήνου της τράπεζας.

Στην έκθεση τα αποτελέσματα της Alpha χαρακτηρίζονται υπεράνω των προβλέψεων των αναλυτών, ενώ καταγράφεται και ανοδική αναθεώρηση των εκτιμώμενων κερδών ανά μετοχή της τράπεζας κατά 8,8% για το οικονομικό έτος 2003.

Αναφορικά με την αποτίμηση της Alpha, το report επισημαίνει ότι είναι ”ελκυστική”, δεδομένου του ισχυρού momentum κερδοφορίας της τράπεζας και των θεμελιωδών της μεγεθών.

Oι αναλυτές της EFG υπογραμμίζουν ότι τηρούν ουδέτερη (neutral) σύσταση για τον κλάδο, καθώς εκτιμούν ότι μετά το πρόσφατο ράλι υπάρχουν μικρά περιθώρια ανόδου. Τα αποτελέσματα που έχουν ανακοινωθεί μέχρι στιγμής για το εννεάμηνο επιβεβαιώνουν τις προσδοκίες σχετικά με την ανάκαμψη της κερδοφορίας των περισσοτέρων ελληνικών τραπεζών.

Επισημαίνεται ότι η Alpha Bank βρίσκεται στην κορυφή της λίστας των προτιμήσεων των αναλυτών της EFG, χάρη στην αξιοσημείωτη βελτίωση της αποτελεσματικότητάς της, την αύξηση του μεριδίου αγοράς κυρίως στον τομέα των χορηγήσεων, στην ικανότητα της διοίκησης, στη λογική αποτίμηση αλλά και στο ισχυρό momentum της κερδοφορίας της.

Για το 2004 προβλέπεται ότι τα κέρδη ανά μετοχή της θα ανέλθουν στα 1,56 ευρώ έναντι 1,47 που προβλέπεται για εφέτος. Ο δείκτης τιμών προς κέρδη (Ρ/Ε) αναμένεται να φτάσει στις 12,9 φορές τα προβλεπόμενα κέρδη του 2004 έναντι 12,3 φορών τα προβλεπόμενα κέρδη του 2003.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v