Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Εμπορική: Δοκιμάζονται οι αντοχές των στηρίξεων

Αν δεν διαφοροποιηθεί σύντομα η αρνητική εικόνα στις διεθνείς κεφαλαιαγορές, τότε στο Χ.Α. θα υπάρξει τροφοδότηση της πτωτικής τάσης, στην περιοχή των 1.465 μ., σημειώνει η Εμπορική στην εβδομαδιαία τεχνική της ανάλυση.

Εμπορική: Δοκιμάζονται οι αντοχές των στηρίξεων
Αν δεν διαφοροποιηθεί σύντομα η αρνητική τεχνική εικόνα στις διεθνείς κεφαλαιαγορές, τότε στο Χ.Α. θα υπάρξει τροφοδότηση της πτωτικής τάσης προς τα χαμηλά του 2003, στην περιοχή των 1.465 μ., και θα ακυρωθεί το σενάριο που αναφερόταν σε σχηματισμό ισχυρής βάσης τιμών σε επίπεδα υψηλότερα των 1.800 μ., σημειώνει η Εμπορική στην εβδομαδιαία τεχνική της ανάλυση.  

Όπως τονίζει το τμήμα τεχνικής ανάλυσης της τράπεζας, την εβδομάδα που διανύσαμε ο Γ.Δ. διατήρησε την πτωτική του πορεία, κατευθυνόμενος προς τα χαμηλά έτους, τα οποία προς το παρόν λειτουργούν έως η επόμενη περιοχή στήριξης.

Αναφέρει δε ότι είχε επισημάνει επανειλημμένα πως για όσο χρονικό διάστημα ο Γ.Δ. παρέμενε υψηλότερα των 1.840 μ., διατηρούνταν οι προσδοκίες σχηματισμού διπλής βάσης τιμών. Όσο όμως κινείται σε μειωμένα επίπεδα με κατεύθυνση τα χαμηλά έτους στη περιοχή των 1.625 μ., τόσο αυξάνονται οι αμφιβολίες της για το αν θα τερματιστεί σε αυτά τα όρια η πτώση των τιμών.

Η Εμπορική προβληματίστηκε ιδιαίτερα από τη διάσπαση σημαντικών στηρίξεων, στους χρημ/κούς δείκτες των ΗΠΑ την Πέμπτη (π.χ. o.Dow Jones υποχώρησε χαμηλότερα των 7.900 μ., κατευθυνόμενος προς τα χαμηλά του 2003 στη περιοχή των 7.300 μ. Σημειωτέον πως η επόμενη μακροχρόνια σημαντική στήριξη βρίσκεται στη περιοχή των 6.400 μ.).

Αν δεν αντιδράσουν οι προαναφερόμενοι δείκτες σύντομα ανοδικά, φοβόμαστε ότι θα χειροτερέψει σημαντικά η επενδυτική ψυχολογία και θα δημιουργηθούν οι προϋποθέσεις για αντίστοιχη υποχώρηση του Γ.Δ. προς τα χαμηλά του 2003, στη περιοχή των 1.465 μ. 

Στο εβδομαδιαίο γράφημα των τιμών του Γ.Δ. οι επόμενες ισχυρές στηρίξεις βρίσκονται στις 1.465 μ., 1.355 μ. και στις 1.320 μ. 

Στο ημερήσιο γράφημα των τιμών, καθώς συνεχίζεται η μάχη στις πλησιέστερες στηρίξεις (με υπεροχή των πωλητών προς το παρόν), οι αντιστάσεις που πρέπει να διασπαστούν σύντομα ώστε να διατηρηθούν οι ελπίδες μεταστροφής της πτωτικής τάσης είναι οι 1.895 μ. (βραχυχρόνια trendline) και 2.065 μ. (καθοδική γραμμή τάσης τελευταίων έξη εβδομάδων). Στην αντίθετη περίπτωση, θα συνεχιστεί η αναζήτηση του χαμηλότερου σημείου της αγοράς.

Οι επόμενες βραχυχρόνιες στηρίξεις εντοπίζονται στις 1.730 μ. - 1.695 μ. - 1.625 μ., ενώ οι αντιστάσεις στις 2.065 μ. -2.100 μ. - 2.210 μ. - 2.305 μ. - 2.380 μ. - 2.560 μονάδες.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v