Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

ΔΕΗ: Υπερβολική η πτώση της μετοχής, λέει η Citi

Στήριξη στον τίτλο της ΔΕΗ από τη Citi, η οποία σημειώνει ότι τα τρέχοντα επίπεδα της μετοχής δεν δικαιολογούνται και το ρίσκο μη υλοποίησης των στόχων του business plan "υπεραντανακλάται" στην τιμή της.

ΔΕΗ: Υπερβολική η πτώση της μετοχής, λέει η Citi
Στήριξη στον τίτλο της ΔΕΗ από τη Citi, η οποία σημειωνει ότι τα τρέχοντα επίπεδα της μετοχής δεν δικαιολογούνται και το ρίσκο μη υλοποίησησς των στόχων του business plan υπεραντανακλάται στην τιμή της.

Ο οίκος επισημαίνει ότι η μακροπρόθεσμη κερδοφορία της Επιχείρισης βασίζεται στα εμπορεύματα και στις νομοθετικές ενέργειες, όπως σε όλες τις εταιρίες κοινής ωφελείας. Παράλληλα, αναφέρει ότι υπάρχει μικρό περιθώριο πτωτικής αναθεώρησης των κερδών 2009, με βάση τις τρέχουσες συνθήκες.

Με βάση τους στόχους της ΔΕΗ, η μέση μερισματική απόδοση της μετοχής στην περίοδο 2009-14 είναι 11%, ενώ σύμφωνα με τις προβλέψεις της Citi, που είναι πιο συντηρητικέες από αυτές της Επιχείρησης, ο τίτλος είναι διαπραγματεύσιμος με Ρ/Ε 4,2 το 2009.

Ως εκ τούτου, η Citi τονίζει ότι αν και θα έπρεπε να συνεκτιμάται discount στους στόχους του business plan, τα τρέχοντα χαμηλά επίπεδα όπου είναι διαπραγματεύσιμη η μετοχή δεν είναι δικαιολογημένα.

Παράλληλα, ο οίκος διατηρεί σύσταση "buy" και τιμή-στόχο στα 24,5 ευρώ.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v