Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Νέες μειώσεις επιτοκίων ανακοίνωσε η ΕΤΕ

Μείωση του επιτοκίου στεγαστικών δανείων κατά 0,5%, "πάγωμα" των δόσεων στεγαστικών δανείων για άνεργους δικαιούχους του ΟΑΕΔ για 12 μήνες και σχέδια για νέο πακέτο μέτρων για τις ΜΜΕ, ανακοίνωσε η Εθνική.

Νέες μειώσεις επιτοκίων ανακοίνωσε η ΕΤΕ
Μείωση του επιτοκίου στεγαστικών δανείων κατά 0,5%, "πάγωμα" των δόσεων στεγαστικών δανείων για άνεργους δικαιούχους του ΟΑΕΔ και σχέδια για νέο πακέτο μέτρων για τις ΜΜΕ, ανακοίνωσε η Εθνική Τράπεζα.

Συγκεκριμένα, και σε συνέχεια των μέτρων που έχουν ανακοινωθεί από τις 7/11/2008 για την ανακούφιση ευπαθών κοινωνικών ομάδων από τις συνέπειες της τρέχουσας οικονομικής συγκυρίας, η Εθνική Τράπεζα ανακοίνωσε ότι:

Μειώνεται από την 1η/12/2008 το διοικητικά καθοριζόμενο επιτόκιο στεγαστικών δανείων κατά 0,5%. Η μείωση αυτή, σε συνδυασμό με την αντίστοιχη μείωση του επιτοκίου των στεγαστικών δανείων που συνδέονται με το επιτόκιο της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας (ΕΚΤ), έχει ως αποτέλεσμα την άμεση ελάφρυνση του κόστους της εξυπηρέτησης στεγαστικών δανείων 161.183 νοικοκυριών με συνολικά υπόλοιπα 6,5 δισ. ευρώ. 

Υλοποιείται από τις 24/11/2008 η διαδικασία για την αναστολή δόσεων στεγαστικών δανείων για ανέργους δικαιούχους επιδόματος ΟΑΕΔ για 12 μήνες. Η υπαγωγή στη ρύθμιση θα γίνεται με αίτηση των ενδιαφερομένων σε όλα τα καταστήματα της τράπεζας μέχρι τις 31/12/2009.

Στη σχετική της ανακοίνωση η τράπεζα υπενθυμίζει ότι έχει ήδη αναστείλει για 6 μήνες όλες τις ενέργειες πλειστηριασμού ή κατάσχεσης που αφορούν σε απαίτησή της από στεγαστικό δάνειο πρώτης κατοικίας αρχικού ύψους κεφαλαίου έως 300.000 ευρώ. Πιο αναλυτικά αναφέρεται: 

"Η τράπεζα, παρά τη συνεχιζόμενη χρηματοπιστωτική κρίση, συνεχίζει να χρηματοδοτεί με σταθερά υψηλούς ρυθμούς την απόκτηση και επισκευή κατοικίας μέσω των στεγαστικών της δανείων. Από την αρχή του έτους η τράπεζα έχει χορηγήσει συνολικά 3δισ. ευρώ σε νέα στεγαστικά δάνεια. Ειδικά δε, μετά την 1η Σεπτεμβρίου, παρά την επιδείνωση της κρίσης, οι εκταμιεύσεις νέων στεγαστικών υπερβαίνουν ήδη τα 800 εκατ. ευρώ και αφορούν σε 9.500 πελάτες της.

Με δεδομένη την υπάρχουσα ρευστότητά της, η τράπεζα δεσμεύεται να συνεχίσει την απρόσκοπτη χρηματοδότηση των νοικοκυριών για τις στεγαστικές τους ανάγκες, εδραιώνοντας περαιτέρω τον ρόλο της ως κατ' εξοχήν στεγαστικής τράπεζας της ελληνικής οικονομίας.

Στις αμέσως επόμενες ημέρες η τράπεζα θα ανακοινώσει την τρίτη δέσμη μέτρων της με εξειδικευμένες αποφάσεις της για τη στήριξη των μικρομεσαίων επιχειρήσεων".

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v