Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

3Ε: Αύξηση 60% στα κέρδη βάσει συγκλίνουσων

Σημαντική αύξηση της τάξεως του 60% αναμένεται να παρουσιάσουν τα καθαρά κέρδη της Coca-Cola 3E στο εννεάμηνο, μετά από τις αναπάντεχα υψηλές θερμοκρασίες το καλοκαίρι στην Ευρώπη, όπως προκύπτει από τις συγκλίνουσες εκτιμήσεις 12 αναλυτών, σύμφωνα με δημοσκόπηση του Reuters.

3Ε: Αύξηση 60% στα κέρδη βάσει συγκλίνουσων
Σημαντική αύξηση της τάξεως του 60% εκτιμάται πως θα παρουσιάσουν τα καθαρά κέρδη της Coca – Cola Τρία Έψιλον στο εννεάμηνο του 2003, σύμφωνα με τις συγκλίνουσες εκτιμήσεις 12 αναλυτών όπως αναφέρει το ειδησεογραφικό πρακτορείο Reuters.

Σημειώνεται πως τα μεγέθη εννεαμήνου της ελληνικής εταιρίας εμφιαλώσεως με βάση τα ΔΛΠ θα ανακοινωθούν την Τρίτη 11 Νοεμβρίου 2003 και ώρα 8:30 π.μ.

Βάσει των συγκλίνουσων εκτιμήσεων τα καθαρά κέρδη του ομίλου της Coca – Cola Τρία Έψιλον (του τρίτου μεγαλύτερου παγκοσμίως εμφιαλωτή με βάση τον όγκο πωλήσεων), θα φτάσουν το εννεάμηνο στα 130,9 εκατ. ευρώ.

Αναφορικά με τα καθαρά κέρδη του τρίτου τριμήνου του έτους, αναμένεται να ενισχυθούν κατά 24,6% και να φτάσουν στα 81,1 εκατ. ευρώ.

Ωστόσο, σημειώνεται πως τα αποτελέσματα δεν είναι άμεσα συγκρίσιμα, καθώς στο εξεταζόμενο διάστημα περιλαμβάνονται οι δύο εταιρίες εμφιάλωσης μεταλλικού νερού Valser και Dorna, τις οποίες η Coca Cola Τρία Έψιλον εξαγόρασε τον Ιούλιο του 2002 από κοινού με την Coca Cola Company και ενοποιεί από το πρώτο τρίμηνο του 2003.

Σε ό,τι αφορά τα κέρδη προ φόρων, τόκων και αποσβέσεων (EBITDA) της Coca – Cola Τρία Έψιλον αναμένεται να αυξηθούν κατά 12,4% και να ανέλθουν στα 556 εκατ. ευρώ, ρυθμός αύξησης που συμβαδίζει με τον ετήσιο στόχο της εταιρίας για αύξηση 11-13% το 2003.

Οι πωλήσεις προβλέπεται να διαμορφωθούν στα 3,159 δισ. ευρώ, σημειώνοντας αύξηση 2,6% σε σχέση με το εννεάμηνο του 2002.

Στη δημοσκόπηση συμμετείχαν οι: Alpha Finance, Artion Χρηματιστηριακή, Credit Suisse First Boston(CSFB), Δεβλέτογλου Χρηματιστηριακή, Εγνατία Χρηματιστηριακή, Εθνική Χρηματιστηριακή, EFG Eurobank Χρηματιστηριακή, Eurocorp Χρηματιστηριακή, Marfin Hellenic Χρηματιστηριακή, Π&Κ Χρηματιστηριακή, Σίγμα Χρηματιστηριακή και UBS Warburg.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v