Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Merrill Lynch: ”Χρυσό Μετάλλιο” στην Alpha Bank

Το ενδεχόμενο να αναθεωρήσει προς τα επάνω τις προβλέψεις της για τα μεγέθη της Alpha Bank για την περίοδο 2003-2005 άφησε ανοικτό η Merrill Lynch σε σημερινή έκθεσή της, μετά τα εξαιρετικά, όπως τα χαρακτήρισε, μεγέθη της τράπεζας. Διατηρείται η σύσταση ”αγορά” και η τιμή-στόχος των 21,1 ευρώ.

Merrill Lynch: ”Χρυσό Μετάλλιο” στην Alpha Bank
Νύξεις ότι θα αναθεωρήσει σύντομα προς τα επάνω τις προβλέψεις της για τα μεγέθη της Alpha Bank για την περίοδο 2003-2005 άφησε ο διεθνής επενδυτικός οίκος της Merrill Lynch σε σημερινό report του με τίτλο ”Alpha Bank: Gold Metal Result”.

Αφορμή για την αισιοδοξία του αποτέλεσαν τα εξαιρετικά, όπως τα χαρακτήρισε, μεγέθη της τράπεζας για το γ΄ τρίμηνο, αλλά και για το εννεάμηνο, τα οποία ξεπέρασαν τις εκτιμήσεις των αναλυτών.

Η Merrill Lynch διατηρεί τη σύσταση ”αγορά” για τη μετοχή, με τιμή-στόχο τα 21,1 ευρώ, δηλώνοντας παράλληλα ότι ο δείκτης τιμών προς κέρδη της (Ρ/Ε) διαπραγματεύεται στις 13,4 φορές τα κέρδη του 2004, φανερώνοντας ένα discount της τάξεως του 11% για τη μετοχή σε σχέση με τις υπόλοιπες ελληνικές τράπεζες κι ένα premium όμως 27% σε σχέση με τον ευρωπαϊκό κλάδο των τραπεζών λιανικής.

Επισημαίνεται όμως ότι δεδομένων των προβλέψεων του οργανισμού για ρυθμούς αύξησης των κερδών ανά μετοχή* της Alpha Bank κατά 20% για την περίοδο 2002-2004 έναντι του μέσου όρου του 13,5% για τον τομέα των ευρωπαϊκών τραπεζών λιανικής, η Merrill Lynch εκτιμά ότι το premium της Alpha δεν μπορεί να ”αποτυπώσει” επαρκώς την υπεροχή της ανάπτυξής της.

*(με βάση τον μέσο σωρευμένο όρο των ρυθμών αύξησης, γνωστό και ως CAGR)

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v