Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

ΑΧΕ: Σε ανοδική τροχιά η Σοφοκλέους

Ανοδικά εκτιμούν οι ΑΧΕ πως θα κινηθεί η εγχώρια αγορά κατά τη σημερινή συνεδρίαση, ως αποτέλεσμα αφενός των καλύτερων των αναμενομένων αποτελεσμάτων εννεαμήνου των Alpha Bank και EFG Eurobank και αφετέρου του ευνοϊκού κλίματος στις διεθνείς αγορές.

ΑΧΕ: Σε ανοδική τροχιά η Σοφοκλέους
Τι εκτιμάται για τη σημερινή συνεδρίαση: Το ελληνικό χρηματιστήριο εξακολουθεί να έχει ως σημαντικότερο οδηγό την πορεία των αντίστοιχων του εξωτερικού, σύμφωνα με την Εθνική ΑΧΕ.

Για θετικό ξεκίνημα στη σημερινή συνεδρίαση κάνει λόγο η Marfin Hellenic, ύστερα από την ανακοίνωση ισχυρών αποτελεσμάτων εννεαμήνου της EFG Eurobank και της Alpha Bank.

Σε αυτό το πλαίσιο άλλωστε η Marfin Hellenic εκτιμά πως τα καλύτερα των αναμενεμένων αποτελέσματα εννεαμήνου ενδέχεται να προσελκύσουν το ενδιαφέρον των επενδυτών.

Ανάλογη είναι και η τοποθέτηση της EFG Eurobank Securities, η οποία εκτιμά πως τα ”ισχυρά” μεγέθη εννεαμήνου των δύο τραπεζών σε συνδυασμό με το ευνοϊκό περιβάλλον των διεθνών αγορών, θα βοηθήσουν την αγορά να παραμείνει σε θετικό έδαφος σήμερα.

Η χρηματιστηριακή προσθέτει πως κατά τη σημερινή συνεδρίαση και η μετοχή του ΟΠΑΠ θα βρεθεί στο επίκεντρο, δεδομένων των αποτελεσμάτων εννεαμήνου που ανακοινώνονται σήμερα.

Από την πλευρά της η Κύκλος ΑΧΕΠΕΥ αναφέρει στο πρωινό της report πως οι ανακοινώσεις των αποτελεσμάτων εννεαμήνου από τις δύο τράπεζες, σε συνδυασμό με την παρατηρούμενη ανά τον κόσμο αισιοδοξία για γρήγορη ανάκαμψη των οικονομιών και την επακόλουθη βελτίωση του κλίματος στις κεφαλαιαγορές, υποστηρίζουν το ανοδικό σενάριο για τη Σοφοκλέους ως το επικρατέστερο μέχρι το τέλος του έτους.

* Τα reports των ΑΧΕ για τη σημερινή συνεδρίαση δημοσιεύονται στη δεξιά στήλη ”Συνοδευτικό Υλικό”.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v