Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

ML: Αυξημένες επισφάλειες βλέπει για ETE, Alpha

Αυξημένες προβλέψεις για επισφάλειες αναμένει η Merrill Lynch (19/11) για Εθνική Τράπεζα και Alpha Bank, σε έκθεσή της εν όψει της ανακοίνωσης των αποτελεσμάτων των δυο τραπεζών για το γ' τρίμηνο.

ML: Αυξημένες επισφάλειες βλέπει για ETE, Alpha
Αυξημένες προβλέψεις για επισφάλειες το 2008 και το 2009 αναμένει η Merrill Lynch για Εθνική Τράπεζα και Alpha Bank, σε έκθεσή της (19/11) στην οποία παραθέτει τις εκτιμήσεις για τα κέρδη του γ΄ τριμήνου των δύο τραπεζών.

Ειδικότερα προβλέπει πως στο γ΄ τρίμηνο τα καθαρά κέρδη της Εθνικής Τράπεζας θα είναι μειωμένα κατά 16% στα 367 εκατ. ευρώ και της Alpha Bank κατά 82,7% στα 146 εκατ. ευρώ.

Τονίζει πως το ζήτημα για τις ελληνικές τράπεζες δεν είναι το γ’ τρίμηνο, αλλά οι προοπτικές για το 2009 και 2010, ιδιαίτερα όσον αφορά την πιστωτική ποιότητα των χαρτοφυλακίων, όπου «η αβεβαιότητα παραμένει σε ιδιαίτερα υψηλά επίπεδα».

Παράλληλα θεωρεί ότι οι προβλέψεις (provisions) της Εθνικής θα αυξηθούν κατά 70 μονάδες βάσης και της Alpha κατά 85 μονάδες βάσης το 2008. Επιπλέον βλέπει περαιτέρω επιβάρυνση των προβλέψεων κατά 40-50 μονάδες βάσης το 2009 για τις δύο τράπεζες.

Η Merrill Lynch διατηρεί τις αξιολογήσεις της για τις ελληνικές τράπεζες (ΕΤΕ-buy, Alpha Bank-neutral, Eurobank και Πειραιώς-underperform), ενώ επισημαίνει πως η Εθνική Τράπεζα εξακολουθεί να είναι το προτιμητέο “play” της στην περιοχή, αν και αναγνωρίζει την επιδείνωση του κλίματος ως προς την Τουρκία.

Η "αντικειμενική τιμή" είναι 10,6 ευρώ για την Alpha Bank, 8,3 ευρώ για την Eurobank, 19,2 ευρώ για την Εθνική Τράπεζα και 9,7 ευρώ για την Πειραιώς.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v