Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Jumbo: Πως σχολιάζουν οι αναλυτές το Q1

Τα καταστήματα σε Ελλάδα και Βουλγαρία συνεισέφεραν στις επιδόσεις του α' τριμήνου της Jumbo, ωστόσο προβληματίζουν η κατάσταση της οικονομίας και η ενίσχυση του δολαρίου έναντι του ευρώ, όπως αναφέρουν οι αναλυτές.

Jumbo: Πως σχολιάζουν οι αναλυτές το Q1
Τα καταστήματα σε Ελλάδα και Βουλγαρία συνεισέφεραν στις επιδόσεις του α' τριμήνου της Jumbo, ωστόσο προβληματίζουν η κατάσταση της διεθνούς οικονομίας και η ενίσχυση του δολαρίου έναντι του ευρώ, όπως αναφέρουν οι αναλυτές.

Αναλυτικότερα με πολύ θετικό τρόπο ξεκίνησε το οικονομικό έτος για τη Jumbo αναφέρει η HSBC σχολιάζοντας τα αποτελέσματα πρώτου τριμήνου της εταιρίας, καθώς όπως επισημαίνει διατηρήθηκε το momentum σε ό,τι αφορά τους ρυθμούς ανάπτυξης των εσόδων.

Κατά τη χρηματιστηριακή, αυτό σημαίνει σημαντικά κέρδη σε σχέση με το μερίδιο αγοράς έναντι ανταγωνιστών και μικρότερων παικτών. Από την άλλη, επισημαίνεται στο report, τα κέρδη του δολαρίου έναντι του ευρώ θα πλήξουν την εταιρία σε ό,τι αφορά το κόστος.

Η τιμή στόχος είναι στα 22,5 ευρώ και η σύσταση overweight.

Η Alpha Finance από την πλευρά της αναφέρει ότι «δεν υπήρξαν εκπλήξεις» από τα αποτελέσματα α’ τριμήνου της Jumbo, τα οποία κινήθηκαν σύμφωνα με τις προβλέψεις της χρηματιστηριακής.

Σημειώνει παράλληλα πως πρόκειται να προχωρήσει σε αλλαγή στο μοντέλο αποτίμησής της, ώστε να περιλαμβάνει τα δυο νέα καταστήματα που σχεδιάζει η Jumbo στην Βουλγαρία, καθώς και τις μεγαλύτερες πληθωριστικές πιέσεις στα εμπορεύματά της.

Τα αποτελέσματα της Jumbo κινήθηκαν εντός των προβλέψεων της Marfin Analysis, αναφέρει η χρηματιστηριακή, η οποία επισημαίνει πως τα καταστήματα που άνοιξαν σε Ελλάδα και Βουλγαρία συνεισέφεραν σημαντικά στις επιδόσεις του ομίλου, ενώ βελτιωμένες επιδώσεις εμφάνισε και η Κύπρος, παρά τις συνεχιζόμενες απεργιακές κινητοποιήσεις.

Η χρηματιστηριακή, πάντως, τονίζει ότι παραμένει επιφυλακτική όσον αφορά τις βραχυπρόθεσμες προοπτικές του ομίλου, επισημαίνοντας πως θα προχωρήσει σε πτωτική αναθεώρηση των βραχυπρόθεσμων προβλέψεών της, προκειμένου να αντανακλάται το δυσμενές οικονομικό περιβάλλον.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v