Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Π&Κ: Ελκυστική η ΑΡΒΑ στα τρέχοντα επίπεδα

Ελκυστική χαρακτηρίζει στα τρέχοντα επίπεδα τιμών τη μετοχή της ΑΡΒΑ η Π&Κ Χρηματιστηριακή, διατηρώντας τη σύσταση ”overweight” και την τιμή-στόχο των 7,9 ευρώ. Tην ίδια στιγμή τονίζεται ότι τα θεμελιώδη μεγέθη της εταιρίας δεν δικαιολογούν τις υποαποδόσεις που έχει καταγράψει ο τίτλος τόσο έναντι του ΓΔ όσο και έναντι του κλάδου.

Π&Κ: Ελκυστική η ΑΡΒΑ στα τρέχοντα επίπεδα
Τη σύσταση overweight και την τιμή-στόχο των 7,9 ευρώ διατηρεί για τη μετοχή της Αργυρομεταλλευμάτων και Βαρυτίνης η Π&Κ Χρηματιστηριακή, προσθέτοντας ότι ο τίτλος είναι ελκυστικός στα τρέχοντα επίπεδα τιμών, παρά τη χαμηλή του ρευστότητα.

Αυτό αναφέρεται σε report της χρηματιστηριακής με τίτλο ”S&B: Low liquidity does not justify such a low valuation” και ημερομηνία 3 Νοεμβρίου.

Η μετοχή της εταιρίας έχει καταγράψει χαμηλότερες αποδόσεις κατά 31,2% σε σχέση με το Γενικό Δείκτη από την αρχή του έτους, ενώ σε σχέση με τον κλάδο οι ”υπoαποδόσεις” της ανέρχονται σε 60%.

Σύμφωνα με τους αναλυτές της Π&Κ, η συγκεκριμένη απόδοση του τίτλου δεν δικαιολογείται με βάση και τα θεμελιώδη μεγέθη της εταιρίας, γι’ αυτό άλλωστε και οι ίδιοι δίνουν ιδιαίτερο βάρος στην υψηλή απόδοση των ελεύθερων ταμειακών ροών της, στην ”υγιή” κεφαλαιακή της διάρθρωση, στην επικεντρωμένη διοίκηση, αλλά και στην καλή θέση που κατέχουν τα βασικά προϊόντα της επιχείρησης στην αγορά.

Οι ίδιοι επίσης υποστηρίζουν ότι η μετοχή διαμορφώνεται σε χαμηλότερα επίπεδα από την ”εσωτερική της αξία” (intrinsic value). Η τρέχουσα κεφαλαιοποίησή της φανερώνει μια αδικαιολόγητη μηδενική αύξηση των ρυθμών ανάπτυξης των ταμειακών της ροών και καμία αξία από τις επιμέρους λειτουργίες της.

Σύμφωνα με τις συντηρητικές, όπως τις χαρακτηρίζει, εκτιμήσεις της Π&Κ, η μετοχή αποτιμάται στα 6,6 ευρώ. Ωστόσο οι επιμέρους λειτουργίες της εταιρίας προσθέτουν 1,1 ευρώ επιπλέον στην αποτίμησή της.

Η μετοχή θεωρείται παράλληλα πολύ ελκυστική, αναφέρει στο report της η Π&Κ.

Οι μετοχές των υπόλοιπων εταιριών του κλάδου διαπραγματεύονται με δείκτη τιμών προς κέρδη (Ρ/Ε) στις 13,2 φορές τα προβλεπόμενα κέρδη του 2004 και με δείκτη εταιρικής αξίας/EBITDA (ΕV/EBITDA) στις 5,9 φορές αντίστοιχα, με discount κοντά στο 10%.

Ας σημειωθεί ότι το Ρ/Ε της ΑΡΒΑ κυμαίνεται στις 12,3 φορές τα εκτιμώμενα κέρδη του 2004.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v