Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Π&Κ:Αυξάνεται η συμμετοχή και... η όρεξη των ξένων

Ισχυρό παραμένει το ενδιαφέρον των ξένων θεσμικών επενδυτών στην ελληνική αγορά, όπως εκτιμά η Π&Κ Χρηματιστηριακή στην εβδομαδιαία ανάλυσή της, σχολιάζοντας ότι (οι ξένοι) επωφελούνται των χαμηλών αποτιμήσεων και του θετικού momentum των κερδών.

Π&Κ:Αυξάνεται η συμμετοχή και... η όρεξη των ξένων
Ισχυρό παραμένει το ενδιαφέρον των ξένων θεσμικών, σύμφωνα με την Π&Κ Χρηματιστηριακή, όχι μόνο σε μετοχές του τραπεζικού κλάδου και της ΔΕΗ, αλλά και σε μερικές από τις ”αγαπημένες” (Τιτάν, Folli Follie, Γερμανός και Intralot), κυρίως λόγω των χαμηλών αποτιμήσεων και της αυξητικής τάσης (positive earnings momentum) που παρουσιάζει η κερδοφορία τους.

Ειδικότερα, στην εβδομαδιαία ανάλυσή της, που φέρει τον τίτλο ”Αυξάνεται η συμμετοχή, αλλά... και η όρεξη των ξένων”, η Π&Κ Χρηματιστηριακή επισημαίνει ότι η ελληνική αγορά στη διάρκεια της προηγούμενης εβδομάδας κατέγραψε κέρδη ύψους 2,3%, ποσοστό χαμηλότερο έναντι της αντίστοιχης πορείας των ευρωπαϊκών χρηματιστηρίων.

Ωστόσο, επισημαίνει ότι δεν θα πρέπει να αγνοείται το γεγονός πως από την έναρξη του έτους η Σοφοκλέους έχει σημειώσει άνοδο 23,3%, καθώς και ότι η υπερβολική προσφορά μετοχών έχει ”αποστραγγίσει” τη ζήτηση των θεσμικών.

Συγκεκριμένα, η χρηματιστηριακή αναφέρει πως η ζήτηση των ξένων θεσμικών αυξήθηκε τους τελευταίους δύο μήνες κατά 1,5 ποσοστιαία μονάδα (ποσοστό που αντιστοιχεί σε 953,4 εκατ. ευρώ).

Παράλληλα, η συμμετοχή στο ιδανικό χαρτοφυλάκιο της Π&Κ Χρηματιστηριακής για τις μετοχές διατηρείται στο 80%, ενώ από αυτό το 45% συνιστάται να είναι ξένες μετοχές.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v