Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

ΑΧΕ: Από το εξωτερικό η τάση για Χ.Α.

Στις ξένες αγορές εκτιμούν οι ΑΧΕ πως θα εστιάσουν την προσοχή τους οι επενδυτές για ανεύρεση κατεύθυνσης, ενώ προβλέπουν πως η ελληνική χρηματιστηριακή αγορά θα κινηθεί με σταθεροποιητικές τάσεις για μια ακόμη συνεδρίαση. Το ενδιαφέρον εστιάζεται στις μετοχές των EFG Eurobank και Alpha εν όψει της ανακοίνωσης των αποτελεσμάτων εννεαμήνου.

ΑΧΕ: Από το εξωτερικό η τάση για Χ.Α.
Τι εκτιμάται για τη σημερινή συνεδρίαση: Η τάση από τις ξένες αγορές σε συνδυασμό με την εισροή κεφαλαίων από τους θεσμικούς επενδυτές θα συνεχίσουν να καθορίζουν την τάση της αγοράς στο βραχυπρόθεσμο διάστημα, σύμφωνα με την Εθνική ΑΧΕ.

Σύμφωνα με την Π&Κ ΑΧΕΠΕΥ, κατά τη σημερινή συνεδρίαση το επίπεδο των 2.150 μονάδων θα συνεχίσει να είναι όριο στήριξης για τον Γενικό Δείκτη, με τις ξένες αγορές να δίνουν κατεύθυνση.

Με σταθεροποιητικές τάσεις εκτιμά η Marfin Hellenic πως θα κινηθεί η αγορά κατά τη σημερινή συνεδρίαση, με τους επενδυτές να εστιάζουν την προσοχή τους στις ξένες αγορές για ανεύρεση κατεύθυνσης ενδοσυνεδριακά.

Η Marfin συμπληρώνει πως η μετοχή της EFG Eurobank Εργασίας αναμένεται να βρεθεί σήμερα στο επίκεντρο του επενδυτικού ενδιαφέροντος εν όψει της ανακοίνωσης αποτελεσμάτων, σήμερα, μετά το κλείσιμο της αγοράς.

Από την πλευρά της η EFG Eurobank Securities αναφέρει πως οι επενδυτές παραμένουν διστακτικοί εν όψει της ανακοίνωσης των αποτελεσμάτων εννεαμήνου από τις EFG Eurobank και Alpha Bank, αλλά και λόγω των εξελίξεων στον ΟΤΕ.

Η EFG Eurobank Securities συμπληρώνει πως οι προαναφερθέντες τίτλοι σε συνδυασμό με την πορεία των ξένων αγορών θα καθορίσουν την τάση της εγχώριας αγοράς, η οποία πιθανότητα θα κινηθεί με σταθεροποιητικές τάσεις για μια ακόμη συνεδρίαση.

Ανάλογη είναι η τοποθέτηση και της Εγνατίας ΑΧΕ ,η οποία αναφέρει πως ελλείψει σημαντικών εγχώριων εξελίξεων το Χ.Α. θα συνεχίσει την παράλληλη πορεία του με τις ευρωπαϊκές αγορές βραχυπρόθεσμα.

Η Εγνατία ΑΧΕ συμπληρώνει πως οι ξένες αγορές φαίνεται πως έχουν κατά κάποιο τρόπο σταματήσει να ”πάρουν μια ανάσα”, καθώς έχουν πλησιάσει τα υψηλά έτους, αναμένοντας την ολοκλήρωση των αποτελεσμάτων εννεαμήνου.

Εξάλλου, η Κύκλος ΑΧΕΠΕΥ τονίζει πως η αγορά βρίσκεται σε ”αναζήτηση δυνάμεων και κεφαλαίων”, ενώ προσθέτει πως για τη συνέχεια κρίνεται σημαντική η χρηματιστηριακή συμπεριφορά των τίτλων της μεγάλης κεφαλαιοποίησης, κυρίως των τραπεζών, στις οποίες και αναμένονται τα αποτελέσματα εννεαμήνου, αλλά και οι επιχειρηματικές διενέργειες που θα αλλάξουν το τοπίο στον τραπεζικό κλάδο.

Τι έγινε χθες: Συνέχισε να κινείται με σταθεροποιητικές τάσεις η αγορά κατά τη χθεσινή συνεδρίαση, με τον Γενικό Δείκτη να κλείνει οριακά υψηλότερα κατά 0,10% με χαμηλό όγκο συναλλαγών, αναφέρει η Marfin Hellenic.

Η Εθνική ΑΧΕ συμπληρώνει πως οι μετοχές το ενδιαφέρον επικεντρώθηκε στους τίτλους των CosmΟΤΕ και ΕΛΠΕ, με χαμηλό ωστόσο όγκο συναλλαγών.

* Τα reports των ΑΧΕ για τη σημερινή συνεδρίαση δημοσιεύονται στη δεξιά στήλη ”Συνοδευτικό Υλικό”.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v