Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Εθνική: Στα 21,1 ευρώ η τιμή-στόχος από Π&Κ

Σε αναθεώρηση των εκτιμήσεών της για την Εθνική Τράπεζα το 2003 προχώρησε η Π&Κ Χρηματιστηριακή, επ’ αφορμή των αποτελεσμάτων εννεαμήνου. Η χρηματιστηριακή θέτει την τιμή-στόχο στα 21,1 ευρώ, ενώ διατηρεί τη σύσταση ”overweight”.

Εθνική: Στα 21,1 ευρώ η τιμή-στόχος από Π&Κ
Τιμή-στόχο τα 21,1 ευρώ δίνει η Π&Κ Χρηματιστηριακή για τη μετοχή της Εθνικής σε έκθεσή της με ημερομηνία 31 Οκτωβρίου, ενώ ταυτόχρονα διατηρεί τη σύσταση ”overweight”.

Η Π&Κ, όπως είχε προαναγγείλει, προχωρά σε αναθεώρηση των εκτιμήσεών της για το σύνολο του έτους της Εθνικής Τράπεζας, ως αποτέλεσμα των ανακοινωθέντων αποτελεσμάτων εννεαμήνου.

Συγκεκριμένα, η νέα της πρόβλεψη όσον αφορά στα καθαρά κέρδη μετά από φόρους είναι 346,68 εκατ. ευρώ, έναντι της παλαιάς για 341,37 εκατ. ευρώ.

Τα καθαρά έσοδα από τόκους εκτιμώνται πλέον στα 1,288 δισ. ευρώ από 1,297 δισ. ευρώ, ενώ τα κέρδη προ φόρων και προ δικαιωμάτων μειοψηφίας στα 510 από 499,7 εκατ. ευρώ.

Η Π&Κ αναφέρεται ακόμη στα αποτελέσματα εννεαμήνου της τράπεζας, τα οποία επισημαίνει ότι ήταν αντίστοιχα με τις εκτιμήσεις της και αντίστοιχα με τις συγκλίνουσες προβλέψεις.

Τα αποτελέσματα εννεαμήνου, αναφέρει η Π&Κ, ακολούθησαν την τάση που καταγράφηκε στα προηγούμενα τρίμηνα, με σημαντική αύξηση των βασικών λειτουργικών κερδών, υψηλότερη ποιότητα κερδών, βελτιωμένο asset mix, δυνατά μεγέθη σε επίπεδο εσόδων από προμήθειες και περιορισμό των βασικών δαπανών.

Για το 2004, η Π&Κ προβλέπει ότι τα κέρδη προ φόρων θα διαμορφωθούν στα 575 εκατ. ευρώ, τα καθαρά κέρδη στα 389 εκατ. ευρώ και το P/E στο 11,5 (έναντι 12,9 που είναι η πρόβλεψη για το 2003). Ειδικότερα σε ό,τι αφορά το P/E, η χρηματιστηριακή επισημαίνει ότι η Εθνική έχει τον ελκυστικότερο πολλαπλασιαστή, έναντι των εγχώριων ανταγωνιστών.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v