ΑΧΕ: ”Επιφυλάξεις” εν όψει Alpha - Eurobank

Οι τάσεις συσσώρευσης εκτιμούν οι ΑΧΕ ότι θα κυριαρχήσουν στη σημερινή συνεδρίαση, καθώς οι επενδυτές θα παραμείνουν επιφυλακτικοί εν όψει της ανακοίνωσης των εννεαμήνων από Alpha και Eurobank. Ακόμη, επισημαίνουν το γενικά ”θετικό κλίμα” και την επιρροή των ευρωαγορών.

ΑΧΕ: ”Επιφυλάξεις” εν όψει Alpha - Eurobank
Μικρές διαφορές εμφανίζουν οι εκτιμήσεις των ΑΧΕ για τη σημερινή συνεδρίαση, οι οποίες προβλέπουν ότι θα επικρατήσουν τάσεις συσσώρευσης, καθώς οι επενδυτές θα παραμείνουν επιφυλακτικοί εν όψει της ανακοίνωσης των εννεαμήνων από Alpha και Eurobank.

Τάση από τις ξένες αγορές εκτιμά η Marfin Hellenic ότι θα εξακολουθήσει να αναζητά ενδοσυνεδριακά η Σοφοκλέους, ενώ προβλέπει ότι ο τραπεζικός κλάδος θα βρεθεί στο προσκήνιο λόγω των επικείμενων αποτελεσμάτων από Alpha και Eurobank.

Η μετοχή της Elmec εκτιμάται από τη Marfin ότι θα βρεθεί στο επίκεντρο του ενδιαφέροντος, καθώς, σύμφωνα με δημοσιεύματα τα οποία επικαλείται η χρηματιστηριακή, η εταιρία θα συμμετάσχει στο σχήμα για την εκμετάλλευση του κτιρίου που ανήκει στο Μετοχικό Ταμείο Στρατού.

Στάση αναμονής εκτιμά η EFG Eurobank Securities ότι θα κρατήσουν βραχυπρόθεσμα οι επενδυτές, εν όψει και της ανακοίνωσης των αποτελεσμάτων εννεαμήνου των Alpha και Eurobank.

Ωστόσο, επισημαίνει ότι το κλίμα, οι όγκοι και η ροή ειδήσεων είναι θετικά δεδομένα που αυξάνουν τις πιθανότητες της αγοράς να κινηθεί ανοδικά.

Θετικά και αντίστοιχα των προβλέψεών της χαρακτηρίζει η EFG Eurobank τα αποτελέσματα εννεαμήνου των ΚΑΕ.

Την επικράτηση των τάσεων συσσώρευσης εκτιμά ως πιθανότερο σενάριο για σήμερα η Εγνατία Χρηματιστηριακή, καθώς δεν ”βλέπει” κανένα λόγο που θα μπορούσε να αλλάξει τη στάση των επενδυτών.

Διατηρήσιμο εκτιμά όμως και το ενδιαφέρον για τη ΔΕΗ, το οποίο προσφέρει στήριξη στην αγορά, ενώ κάτι τέτοιο φαίνεται πιθανότερο και αναφορικά με τις τράπεζες, εν όψει της ανακοίνωσης των αποτελεσμάτων εννεαμήνου από Alpha και Eurobank.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v