Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

UBS: "Κόβει" τις τιμές για έξι τράπεζες

Σε μείωση της τιμής-στόχου για 6 τράπεζες προχωρά με έκθεσή της η UBS, στην οποία τονίζει ότι οι ελληνικές τράπεζες είναι καλά προετοιμασμένες για να αντιμετωπίσουν την "καταιγίδα" της παγκόσμιας οικονομίας.

UBS: Κόβει τις τιμές για έξι τράπεζες
Σε μείωση της τιμής-στόχου για Εθνική Τράπεζα, Πειραιώς, Eurobank, Alpha Bank, Marfin Popular Bank και ATE προχωρά με έκθεσή της για τον ελληνικό τραπεζικό κλάδο στις 18/11 η UBS, στην οποία τονίζει ότι οι ελληνικές τράπεζες είναι καλά προετοιμασμένες για να αντιμετωπίσουν την "καταιγίδα" της παγκόσμιας οικονομίας.

Το τραπεζικό σύστημα είναι ισχυρό με τον δείκτη Tier I στο 8%, ενώ το κυβερνητικό σχέδιο στήριξης μπορεί να ενισχύσει κατά 200 μονάδες βάσης την κεφαλαιακή επάρκεια, αν χρειαστεί, τονίζουν οι αναλυτές της UBS.

Συγκεκριμένα, μειώνει την τιμή-στόχο για την Εθνική Τράπεζα στα 24 ευρώ ανά μετοχή, από 37 ευρώ προηγουμένως ("buy"), στα 12 ευρώ από 18 ευρώ για την Πειραιώς ("buy"), στα 10 ευρώ από 17 ευρώ για την Eurobank και για την Alpha Bank (με σύσταση "buy" και "neutral" αντίστοιχα), σε 2,4 ευρώ από 4,2 ευρώ για τη Marfin Popular ("neutral") και σε 1,2 ευρώ από 1,8 ευρώ για την ΑΤΕ ("sell"). 

Ως top pick της χαρακτηρίζει την Εθνική Τράπεζα, ενώ προτιμά επίσης την Τράπεζα Πειραιώς και την Eurobank.  

Ο διεθνής οίκος προχωρά παράλληλα σε αναθεώρηση των προβλέψεών του για τα οικονομικά μεγέθη των προαναφερθέντων τραπεζών για την τρέχουσα χρήση, με εξαίρεση την Τράπεζα Πειραιώς, για την οποία διατηρεί αμετάβλητες τις εκτιμήσεις της για κέρδη ανά μετοχή 1,88 ευρώ.

Για την Εθνική Τράπεζα η νέα πρόβλεψη κάνει λόγο για κέρδη ανά μετοχή ύψους 3,02 ευρώ, έναντι 3,15 ευρώ που ήταν η προηγούμενη εκτίμηση, ενώ για την Eurobank προβλέπει κέρδη 1,63 ευρώ ανά μετοχή (από 1,68 ευρώ προηγουμένως).

Επίσης, για την Alpha Bank προβλέπονται κέρδη ανά μετοχή ύψους 1,95 ευρώ, έναντι 1,94 ευρώ προηγουμένως, για την Marfin Popular Bank 0,60 ευρώ ανά μετοχή (από 0,61 ευρώ) και για την ΑΤΕ 0,13 ευρώ (από 0,18 ευρώ προηγουμένως).

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v