Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Marfin: Το ΧΑ θα τεστάρει τα χαμηλά του Οκτωβρίου

Υπό την επιρροή της ύφεσης σε Ιαπωνία και ευρωζώνη, η αγορά θα τεστάρει σύντομα τα χαμηλά του Οκτωβρίου, εκτιμά η Marfin Analysis στο εβδομαδιαίο report (17/11).

Marfin: Το ΧΑ θα τεστάρει τα χαμηλά του Οκτωβρίου
Η αγορά θα τεστάρει σύντομα τα χαμηλά του Οκτωβρίου, εκτιμά η Marfin Analysis στο εβδομαδιαίο report (17 Νοεμβρίου), επικαλούμενη την επισήμως παρούσα ύφεση στην Ιαπωνία και στην ευρωζώνη καθώς και την ταχεία επιδείνωση του επενδυτικού κλίματος. 

Η χρηματιστηριακή επισημαίνει ακόμη την επιδείνωση της μακροοικονομικής εικόνας στην Ελλάδα και τα προκαταρκτικά στοιχεία για το ΑΕΠ του γ΄ τριμήνου δείχνουν ότι ο ρυθμός ανάπτυξης της τελικής κατανάλωσης σημείωσε υπολογίσιμη κάμψη για τρίτο συνεχόμενο τρίμηνο, ενώ η οικονομική κατάσταση χαρακτηρίστηκε από μείωση στις κατασκευές κατοικιών.

Αμφότεροι οι παράγοντες αναμένεται να χειροτερέψουν στο τέταρτο τρίμηνο του 2008, ενώ οι ανησυχίες για την έκθεση των ελληνικών επιχειρήσεων στις ισχυρά ελλειματικές οικονομίες της ΝΑ. Ευρώπης προσθέτει στην επιδείνωση του κλίματος και τον περιορισμό της ορατότητας σε ό,τι αφορά τα επιχειρηματικά κέρδη.  

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v