Στα 19 ευρώ ανέβασε τον πήχη για την 3Ε η Marfin

Σε προς τα πάνω αναθεώρηση της τιμής–στόχου στα 19 ευρώ για τη μετοχή της Coca–Cola Τρία Έψιλον προχώρησε η Marfin Hellenic, διατηρώντας ωστόσο τη σύσταση ”outperform” σε σχετική της ανάλυση με ημερομηνία 4 Νοεμβρίου 2003.

Στα 19 ευρώ ανέβασε τον πήχη για την 3Ε η Marfin
Σε προς τα πάνω αναθεώρηση της τιμής–στόχου στα 19 ευρώ για τη μετοχή της Coca–Cola Τρία Έψιλον προχώρησε η Marfin Hellenic, διατηρώντας, παράλληλα, τη σύσταση ”outperform” σε σχετική της ανάλυση με ημερομηνία 4 Νοεμβρίου 2003.

Μεταξύ άλλων η Marfin αναφέρεται στα μεγέθη εννεαμήνου της ελληνικής εταιρίας εμφιαλώσεως, τα οποία και θα ανακοινωθούν στις 11 Νοεμβρίου 2003.

Σύμφωνα με τη Marfin, τα αποτελέσματα του εννεαμήνου εκτιμάται πως έχουν επηρεαστεί θετικά από δύο παράγοντες: αφενός από το ”κύμα καύσωνα” που παρουσιάστηκε στη Δυτική Ευρώπη το τρίτο τρίμηνο του έτους και αφετέρου από το ότι τα αντίστοιχα περυσινά μεγέθη ήταν κατά πολύ χαμηλότερα λόγω του ”υγρού” καλοκαιριού στην Κεντρική Ευρώπη.

Τα EBITDA εννεαμήνου του 2003 της Coca–Cola Τρία Έψιλον, σύμφωνα με τις εκτιμήσεις της Marfin, αναμένεται να καταγράψουν άνοδο 13% και να φτάσουν στα 561 εκατ. ευρώ, με τα καθαρά κέρδη να παρουσιάζουν σημαντική αύξηση 60%, διαμορφούμενα στα 131 εκατ. ευρώ.

Ο όγκος των πωλήσεων εκτιμάται πως θα φτάσει στα 1,053 εκατομμύρια unit cases, υπονοώντας αύξηση 8% σε σχέση με το αντίστοιχο περυσινό διάστημα.

H Marfin αναφέρει επίσης πως βάσει των αναθεωρημένων εκτιμήσεών της, τα EBITDA αναμένεται να σημειώσουν μέση ετήσια αύξηση 11% στην τριετία, με τα κέρδη ανά μετοχή να παρουσιάζουν μέση ετήσια αύξηση 65%, ενώ ο όγκος των πωλήσεων εκτιμάται πως θα ενισχυθεί κατά 6,5%, με τις αγορές της Ιταλίας, της Πολωνίας και της Ρωσίας να υπερτερούν έναντι των υπολοίπων.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v