Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Σύνοδος Ιαπώνων Θεσμικών Επενδυτών στην Αθήνα

Σύνοδος Ιαπώνων Θεσμικών Επενδυτών διοργανώνεται στην Αθήνα από σήμερα έως και την Τετάρτη. Στη διάρκεια της εκδήλωσης θα παρουσιαστεί η ελληνική οικονομία, ενώ θα ακολουθήσουν και παρουσιάσεις εισηγμένων εταιριών στο Χ.Α.

Σύνοδος Ιαπώνων Θεσμικών Επενδυτών στην Αθήνα
Σύνοδος Ιαπώνων Θεσμικών Επενδυτών διοργανώνεται στην Αθήνα από την Δευτέρα 3 Νοεμβρίου έως και την Τετάρτη 5 Νοεμβρίου 2003 με πρωτοβουλία του Χρηματιστηρίου Αθηνών.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση του Χρηματιστηρίου Αθηνών η τριήμερη αυτή εκδήλωση εντάσσεται στο στρατηγικό στόχο προβολής της Ελληνικής Κεφαλαιαγοράς διεθνώς, στόχο τον οποίο συστηματικά και με διάφορες πρωτοβουλίες υλοποιεί το Χρηματιστήριο Αθηνών.

Στην τριήμερη εκδήλωση, θα παρουσιασθούν η ελληνική οικονομία, η ελληνική κεφαλαιαγορά και θα ακολουθήσουν παρουσιάσεις εισηγμένων εταιρειών στο ΧΑ, ενώ μέχρι στιγμής έχουν επιβεβαιώσει ότι θα έρθουν 23 εκπρόσωποι Ιαπώνων θεσμικών επενδυτών.

Οι οίκοι που εκπροσωπούν είναι από τους μεγαλύτερους επενδυτικούς και χρηματοοικονομικούς οίκους της Ιαπωνίας και οι εκπρόσωποι είναι τόσο από τα γραφεία τους στην Ιαπωνία όσο και από τα γραφεία τους στο Λονδίνο.

Πιο συγκεκριμένα οι εκπρόσωποι των Ιαπώνων θεσμικών επενδυτών είναι από τους κατωτέρω οίκους:

1. Από τα γραφεία τους στο Λονδίνο: Mitsubishi Trust International, Bank of Japan, Chuo Mitsui Trust International, Daiwa Asset Management, Sumitomo Trust International PLC, Citigroup London, Nomura International, Resona Bank (Capital Management).

2. Από τα γραφεία τους στο Τόκυο: Mitsui Sumitomo Asset Management, Tokio Marine & Fire Asset Management, Nikko Citigroup, Resona Trust Bank, Sumitomo Trust Bank, Fuji Investment Management, Deutsche Trust Bank, Daiichi Life, DLIBJ Asset Manager, UFJ Partners, Nomura Securities.

Σύμφωνα με το πρόγραμμα σήμερα η εκδήλωση ξεκίνησε με την παρουσίαση της ελληνικής οικονομίας και της ελληνικής κεφαλαιαγοράς.

Πιο συγκεκριμένα θα μιλήσουν:

· Γεώργιος Ζανιάς, Γενικός Γραμματέας Υπουργείο Οικονομίας και Οικονομικών: ”Η Ελληνική Οικονομία: Μακροοικονομικό περιβάλλον, αναπτυξιακές προοπτικές, διαρθρωτικές αλλαγές, ιδιωτικοποιήσεις, οφέλη από την διενέργεια των Ολυμπιακών Αγώνων”

· Χριστόφορος Σαρδελής, Γενικός Διευθυντής, ΟΔΔΗΧ: ”Η Ελληνική Αγορά Ομολόγων”

· Παναγιώτης Αλεξάκης., Πρόεδρος ΔΣ ΧΑ ΑΕ: ”Το πλαίσιο και τα ιδιαίτερα χαρακτηριστικά της Ελληνικής Κεφαλαιαγοράς”

· Χαρίλαος Μερτζάνης, Διευθυντής, Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς: ”Νομοκανονιστικό πλαίσιο της Ελληνικής Κεφαλαιαγοράς”

· Λητώ Ιωαννίδου, Εκτελεστική Αντιπρόεδρος ΔΣ ΧΑ ΑΕ: ”Το Ελληνικό Χρηματιστήριο στο Ευρωπαϊκό γίγνεσθαι”

· Παναγιώτης Δράκος, Πρόεδρος Εκτελεστικής Επιτροπής, ΕΕΕΧΑΑ: ”Επενδυτικές ευκαιρίες στο Ελληνικό Χρηματιστήριο”

· Αγγελική Πετρουλάκη, Γενική Διευθύντρια, ΣΕΙΣΕΤ: ”Ελλάδα και οικονομικές προοπτικές στην Νότιο-Ανατολική Ευρώπη”

Σήμερα το απόγευμα θα ακολουθήσουν ένδεκα (11) εικοσάλεπτες παρουσιάσεις ισάριθμων εισηγμένων εταιρειών στο Χρηματιστήριο Αθηνών, από ανώτατα στελέχη τους. Αναλυτικά οι 11 αυτές εταιρείες είναι: ΕΛΒΑΛ, Cosmote, ΟΠΑΠ, Πετζετακις , ΜΟΤΟΡ ΟΪΛ, Λυμπερης, Ελληνικά Πετρέλαια, ΔΟΛ, FG Europe, Τεχνική Ολυμπιακή, ΕΧΑΕ.

Την Τρίτη 4 Νοεμβρίου και την Τετάρτη 5 Νοεμβρίου 2003 θα ακολουθήσουν συναντήσεις κατ’ ιδίαν (in house presentations) των εκπροσώπων των Ιαπώνων Θεσμικών επενδυτών στα γραφεία των εξής εταιρειών: EFG-Eurobank Ergasias, Τράπεζα Πειραιώς, Alpha Bank, Εθνική Τράπεζα, Εμπορική Τράπεζα, Γερμανός, ΟΤΕ, Βωβός και ΑΚΤΩΡ.

Όπως επισημαίνεται στη σχετική ανακοίνωση, τέτοιου είδους εκδηλώσεις είναι πολύ σημαντικές γιατί παρέχουν στις εισηγμένες εταιρείες την αμεσότητα της επικοινωνίας με σημαντικούς θεσμικούς επενδυτές. Επίσης τονίζεται ότι σε αυτό το πλαίσιο αλλά και λόγω της μεγάλης δεξαμενής επενδυτικών κεφαλαίων που αντιπροσωπεύουν οι συγκεκριμένοι θεσμικοί επενδυτές, η σύνοδος αποκτά ιδιαίτερη αξία, ενώ τέλος σημειώνεται πως η ανωτέρω εκδήλωση αποτελεί ευγενική χορηγία των συμμετεχουσών εταιρειών.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v