Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Τι βλέπουν Εθνική και Marfin για νέες μετοχές ΔΕΗ

Πιθανή αύξηση της συμμετοχής της ΔΕΗ στον δείκτη MSCI Greece σε 8,3%, από 5,7%, προβλέπει η Εθνική ΑΧΕ ως αποτέλεσμα της πρόσφατης διάθεσης των μετοχών, ενώ η Marfin διατηρεί τη σύσταση ”outperform” λόγω των προοπτικών αναδιάρθρωσης που διαθέτει η Επιχείρηση.

Τι βλέπουν Εθνική και Marfin για νέες μετοχές ΔΕΗ
Για πιθανή αύξηση της συμμετοχής της ΔΕΗ στον δείκτη MSCI Greece κάνει λόγο η Εθνική ΑΧΕ λόγω της αύξησης της διασποράς, ενώ την ίδια στιγμή η Marfin Hellenic διατηρεί τη σύσταση ”outperfom” για τη μετοχή της Επιχείρησης.

Αναλυτικότερα, η Εθνική ΑΧΕ αναφέρει στο πρωινό της report πως ως αποτέλεσμα της πρόσφατης διάθεσης των μετοχών της ΔΕΗ από το ελληνικό δημόσιο, αυξάνεται το ποσοστό της ελεύθερης διασποράς (free float) της Επιχείρησης.

Σύμφωνα με τη χρηματιστηριακή το συγκεκριμένο γεγονός καταδεικνύει παράλληλα και πιθανή αύξηση του ποσοστού συμμετοχής της ΔΕΗ στον δείκτη MSCI Greece από 5,7% στο περίπου 8,3%.

Από την πλευρά της η Marfin Hellenic σημειώνει πως διατηρεί τη σύσταση ”outperfom” για τη μετοχή της ΔΕΗ, αν και εκτιμά πως κατά τη σημερινή συνεδρίαση ενδέχεται να παρουσιαστούν πιέσεις στην τιμή της μετοχής.

Ειδικότερα, όπως αναφέρει η χρηματιστηριακή στο πρωινό της report, η προσοχή των επενδυτών αναμένεται να εστιαστεί στην έναρξη διαπραγμάτευσης των υφιστάμενων μετοχών της ΔΕΗ που προέρχονται από τη δημόσια προσφορά, γεγονός το οποίο ενδέχεται και να δημιουργήσει πιέσεις στην τιμή της μετοχής.

Ωστόσο, η Marfin επισημαίνει πως οι πιέσεις εάν τελικά εκδηλωθούν, θα είναι παροδικές δεδομένων των προοπτικών αναδιάρθρωσης της Επιχείρησης, αλλά και των προβλέψεων της χρηματιστηριακής για σημαντική ενίσχυση της κερδοφορίας.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v