Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Π&Κ: ”Θετική η συμφωνία της Intralot στη Χιλή”

Θετική χαρακτηρίζει η Π&Κ ΑΧΕΠΕΥ τη συμφωνία της Intralot με τον κρατικό οργανισμό τυχερών παιχνιδιών της Χιλής, καθώς εκτιμά ότι αφενός ”χτίζει” την παρουσία της εταιρίας στην περιοχή και αφετέρου της παρέχει τη δυνατότητα να αποκτήσει την εμπειρία για επέκταση και σε άλλες αγορές.

Π&Κ: ”Θετική η συμφωνία της Intralot στη Χιλή”
Ως θετική εξέλιξη χαρακτηρίζει τη σύμβαση εξαετούς διάρκειας που υπέγραψε η Intralot με τον κρατικό οργανισμό τυχερών παιχνιδιών της Χιλής Polla Chilena de Beneficenca (Polla), η Π&Κ ΑΧΕΠΕΥ.

Η σύμβαση επιτρέπει τη διεξαγωγή πληρωμών λογαριασμών και άλλων οικονομικών συναλλαγών μέσω του ολοκληρωμένου συστήματος της Intralot, ενώ με βάση τη σύμβαση η Intralot προχώρησε σε υπογραφή σύμβασης με τη Χιλιανή εταιρία εκκαθάρισης συναλλαγών Servipag.

Όπως αναφέρει η Π&Κ η Intralot θα παρέχει την τεχνολογία του εγκατεστημένου συστήματος για τη συλλογή πληρωμών λογαριασμών διαφόρων οργανισμών κοινής ωφέλειας και τη μεταφορά της μέσω του συστήματος online στη Servipag για εκκαθάριση.

Όσον αφορά στη Servipag σημειώνεται πως διαχειρίζεται σήμερα περίπου 30 εκατομμύρια συναλλαγές, ενώ η εν λόγω συνεργασία στοχεύει στο 30% της Χιλιανής αγοράς υπηρεσιών εκκαθάρισης οικονομικών συναλλαγών που σήμερα ανέρχεται σε 130 εκατομμύρια δολάρια Αμερικής, ενώ η υπηρεσία αναμένεται να προσφερθεί στους πελάτες της Polla κατά το πρώτο τρίμηνο του ’04.

Όπως αναφέρει η χρηματιστηριακή στην Καθημερινή Ενημέρωση με ημερομηνία 30 Οκτωβρίου 2003 η συγκεκριμένη συμφωνία της Intralot ”χτίζει” με τρόπο ιδιαίτερα επικερδή πάνω στην παρουσία της στη Χιλή.

Επίσης, σύμφωνα με την Π&Κ επιβεβαιώνει και την καλή συνεργασία της Intralot με την Polla, ενώ παράλληλα της προσφέρει τη δυνατότητα να αποκτήσει την απαραίτητη εμπειρία για την επέκτασή της και σε άλλες αγορές.

Το τμήμα ανάλυσης της χρηματιστηριακής τονίζει πως πρόκειται για σημαντική θετική εξέλιξη για την Intralot που επιβεβαιώνει και την άποψη που έχει για την εταιρία, σύμφωνα με την οποία η Intralot αποτελεί την κύρια επιλογή της από τον κλάδο των τυχερών παιχνιδιών στην Ελλάδα.

Όπως επισημαίνει η Π&Κ, η Intralot ενοποιεί την κατά 99,9% θυγατρική της στη Χιλή Intralot de Chile από το πρώτο τρίμηνο του ’03 και σήμερα εγγράφει έσοδα προμηθειών για τις υπηρεσίες που παρέχει για τη διεξαγωγή τυχερών παιχνιδιών της Polla όπως τα Lotto, Toto 3 & Polla Gol, ενώ από το πρώτο εξάμηνο του ’04 θα προστεθούν και παιχνίδια στοιχήματος.

Σε ό,τι αφορά τη μετοχή της Intralot σημειώνεται πως διαπραγματεύεται 9,8 φορές τα εκτιμώμενα κέρδη του ’04, ενώ η μερισματική απόδοση με βάση τα κέρδη του ’03 ανέρχεται σε 5,95%.

Επίσης, η χρηματιστηριακή αναφέρει πως η μετοχή της Intralot έχει παρουσιάσει υπεραπόδοση 2,4% σε σχέση με τον Γενικό Δείκτη από την αρχή του έτους (+20,5% σε απόλυτα μεγέθη) ή 0,9% από τις 26 Ιουνίου ’03 που η Π&Κ πρόσθεσε τη μετοχή στις κύριες επιλογές της (+11.4% σε απόλυτα μεγέθη) στην τιμή των 13,28 ευρώ.

Ταυτόχρονα, η Π&Κ αναφέρει πως οι βασικοί κίνδυνοι για την εταιρία είναι η αντιμετώπιση των μετόχων μειοψηφίας και η ενδεχόμενη προσφορά μετοχών από τους κυρίους μετόχους.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v