Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Οι εκτιμήσεις 3 ΑΧΕ για το εννεάμηνο της Πειραιώς

Αύξηση της τάξεως του 17,2% - 21% θα παρουσιάσουν τα ενοποιημένα καθαρά κέρδη της Τράπεζας Πειραιώς στο 9μηνο, εκτιμούν οι Π&Κ, Alpha Finance και Marfin, που ανακοινώνονται σήμερα. Η διοίκηση της Πειραιώς έχει προβλέψει αύξηση τουλάχιστον 20% στα καθαρά κέρδη μετά από φόρους και δικαιώματα μειοψηφίας.

Οι εκτιμήσεις 3 ΑΧΕ για το εννεάμηνο της Πειραιώς
Αύξηση της τάξεως του 17,2% - 21% θα παρουσιάσουν τα ενοποιημένα καθαρά κέρδη της Τράπεζας Πειραιώς στο εννεάμηνο του 2003, εκτιμούν οι Π&Κ ΑΧΕΠΕΥ, Alpha Finance και Marfin, ενώ η διοίκηση της Πειραιώς έχει προβλέψει αύξηση τουλάχιστον 20% στα καθαρά κέρδη μετά από φόρους και δικαιώματα μειοψηφίας.

Τα αποτελέσματα εννεαμήνου της Τράπεζας Πειραιώς αναμένεται να ανακοινωθούν σήμερα μετά τη λήξη της συνεδρίασης, ενώ στις 17.30 θα ακολουθήσει conference call.

Ειδικότερα, η Π&Κ ΑΧΕΠΕΥ προβλέπει πως τα ενοποιημένα καθαρά κέρδη εννεαμήνου της Τράπεζας Πειραιώς θα εμφανίσουν αύξηση 17,2% και θα φτάσουν στα 63,83 εκατ. ευρώ, εκτιμήσεις οι οποίες –όπως αναφέρει η χρηματιστηριακή στο πρωινό της report– είναι σύμφωνες με τις συγκλίνουσες του πρακτορείου Bloomberg.

Η Π&Κ αναφέρει πως η προαναφερθείσα αύξηση των καθαρών κερδών αντανακλά την αύξηση των καθαρών εσόδων κατά 14,7% και αύξηση των εξόδων κατά 2,6%.

Το τμήμα ανάλυσης της χρηματιστηριακής επισημαίνει επίσης τη σημαντική αύξηση των οργανικών εσόδων (τα έσοδα από τόκους και προμήθειες αναμένεται να ενισχυθούν κατά 8% και 23,4% αντίστοιχα), τα σταθερά έξοδα προσωπικού, ενώ συμπληρώνει πως οι προβλέψεις πιθανόν να αυξηθούν κατά 36%.

Επίσης, σημειώνεται πως οι εκτιμήσεις της Π&Κ ενσωματώνουν ενίσχυση 40% των μη οργανικών εσόδων (χρηματοοικονομικά και έκτακτα), τα οποία, όπως σημειώνεται, θα έχουν ως αποτέλεσμα τη μικρότερη συνεισφορά των οργανικών κερδών στα συνολικά προ φόρων κέρδη (53,5%), που αποτελεί σύμφωνα με τη χρηματιστηριακή το χαμηλότερο ποσοστό μεταξύ των τραπεζών.

Σημειώνεται πως η Π&Κ δίνει σύσταση ”υποαπόδοση” για τη μετοχή της Τράπεζας Πειραιώς, ενώ υπενθυμίζει πως η διοίκηση του ομίλου έχει ανακοινώσει πως τα καθαρά κέρδη εννεαμήνου θα παρουσιάσουν αύξηση τουλάχιστον 20%.

Από την πλευρά της η Alpha Finance προβλέπει αύξηση 21% στα καθαρά κέρδη του ομίλου της Τράπεζας Πειραιώς, καθώς εκτιμά πως θα φτάσουν στα 66 εκατ. ευρώ συγκριτικά με 54,4 εκατ. ευρώ του περυσινού εννεαμήνου.

Κατά 21% εκτιμά και η Marfin Hellenic πως θα αυξηθούν τα ενοποιημένα καθαρά κέρδη της Τράπεζας Πειραιώς στο εννεάμηνο, διαμορφούμενα στα 66,3 εκατ. ευρώ, ενώ όπως αναφέρει στο πρωινό της report (30/10/2003) εκτιμά πως η μετοχή της Τράπεζας θα είναι στο επίκεντρο του επενδυτικού ενδιαφέροντος εν όψει της ανακοίνωσης των αποτελεσμάτων σήμερα, μετά τη λήξη της συνεδρίασης.

Σε ό,τι αφορά τα καθαρά έσοδα από τόκους η Marfin αναφέρει πως προβλέπει αύξηση 8,9%, καθώς αναμένεται να φτάσουν στα 282 εκατ. ευρώ, με τα καθαρά έσοδα από προμήθειες να ενισχύονται κατά 21,7% διαμορφούμενα στα 78,3 εκατ. ευρώ, τη στιγμή που τα χρηματοοικονομικά έσοδα εκτιμάται πως θα παρουσιάσουν σημαντική αύξηση 142,1%, στα 41,5 εκατ. ευρώ.

Οι προβλέψεις της Marfin στα εν λόγω μεγέθη κινούνται πολύ κοντά με τις συγκλίνουσες εκτιμήσεις του πρακτορείου Bloomberg, όπως αναφέρεται στο report της χρηματιστηριακής, σύμφωνα με τις οποίες τα καθαρά έσοδα από τόκους αναμένεται να ανέλθουν στα 282 εκατ. ευρώ, αυξημένα κατά 8,9%, τα καθαρά έσοδα από προμήθειες στα 77,9 εκατ. ευρώ (αύξηση 21%) και τα χρηματοοικονομικά έσοδα στα 43,5 εκατ. ευρώ.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v