Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Εκτιμήσεις από EFG-Εγνατία για Πειραιώς (update)

Κατά 15% εκτιμά η EFG Eurobank Securities πως θα αυξηθούν τα καθαρά κέρδη μετά από φόρους του ομίλου της Τράπεζας Πειραιώς στο εννεάμηνο, ενώ οι συγκλίνουσες εκτιμήσεις κάνουν λόγο για αύξηση 17%. Αύξηση 14% εκτιμά η Εγνατία ΑΧΕ, ενώ η ίδια η τράπεζα με ανακοίνωσή της βλέπει αύξηση 20% τουλάχιστον.

Εκτιμήσεις από EFG-Εγνατία για Πειραιώς (update)
Αύξηση 15% ”βλέπει” η EFG Eurobank Securities στα καθαρά κέρδη μετά από φόρους του ομίλου της Τράπεζας Πειραιώς στο εννεάμηνο, ενώ οι συγκλίνουσες εκτιμήσεις κάνουν λόγο για αύξηση 17%.

Εξάλλου, αύξηση 14% εκτιμά η Εγνατία ΑΧΕ, ενώ η ίδια η Τράπεζα Πειραιώς με ανακοίνωσή της (7 Οκτωβρίου 2003) βλέπει αύξηση 20% τουλάχιστον στα καθαρά κέρδη μετά από φόρους και δικαιώματα μειοψηφίας.

Τα αποτελέσματα της Τράπεζας Πειραιώς πρόκειται να ανακοινωθούν στις 30 Οκτωβρίου, μετά τη λήξη της συνεδρίασης στη Σοφοκλέους.

Ειδικότερα, αύξηση 15% στα καθαρά κέρδη μετά από φόρους του ομίλου της Τράπεζας Πειραιώς προβλέπει η EFG Eurobank Securities για το εννεάμηνο του 2003.

Σύμφωνα με τη χρηματιστηριακή τα ενοποιημένα καθαρά κέρδη μετά από φόρους της Τράπεζας Πειραιώς αναμένεται να φτάσουν στο εξεταζόμενο διάστημα στα 62,3 εκατ. ευρώ έναντι 54,4 εκατ. ευρώ, του περυσινού εννεαμήνου.

Όπως αναφέρει η EFG Eurobank Securities βάσει των συγκλίνουσων εκτιμήσεων τα καθαρά κέρδη μετά από φόρους του ομίλου της Τράπεζας Πειραιώς αναμένεται να καταγράψουν βελτίωση 17% διαμορφούμενα στα 63,8 εκατ. ευρώ.

Όσον αφορά στα κέρδη προ φόρων του ομίλου, η χρηματιστηριακή προβλέπει αύξηση 21% στο εννεάμηνο του 2003, καθώς αναμένεται να ανέλθουν στα 89,1 εκατ. ευρώ συγκριτικά με 73,4 εκατ. ευρώ του περυσινού εννεαμήνου, ως αποτέλεσμα της κατά 19% ενίσχυσης των προμηθειών και της βελτίωσης των χρηματοοικονομικών κερδών.

Επίσης, η EFG Eurobank Securities αναφέρει πως τα υψηλά έσοδα από δραστηριότητες που δεν εντάσσονται στις βασικές θα συνεισφέρουν στην κατά 37% αύξηση των προμηθειών.

Τέλος, η χρηματιστηριακή καταλήγει πως με την ολοκλήρωση της πρόσφατης προσφοράς μετοχών που προσέθεσε 13 εκατ. ευρώ στα ίδια κεφάλαια, η μετοχή της Τράπεζας είναι πλήρως αποτιμημένη και διαπραγματεύεται 18,4 φορές τα κέρδη ανά μετοχή του 2003.

Από την πλευρά της η Εγνατία ΑΧΕ ”βλέπει” αύξηση της τάξης του 14% στα καθαρά κέρδη της Πειραιώς στο 9μηνο, διαμορφούμενα στα 62,01 εκατ. ευρώ, σε ανάλυσή της με ημερομηνία 29 Οκτωβρίου. Υπενθυμίζεται ότι οι προβλέψεις της χρηματιστηριακής είχαν δημοσιευτεί για πρώτη φορά στις 2 Οκτωβρίου.

Επίσης, η Εγνατία ΑΧΕ τονίζει πως μέσω της ανακοίνωσής της στις 7 Οκτωβρίου, η διοίκηση της Τράπεζας Πειραιώς εκτιμά ότι θα κατορθώσει να διατηρήσει τη θετική τάση που διατυπώθηκε στο πρώτο εξάμηνο, υπολογίζοντας ότι τα ενοποιημένα καθαρά κέρδη του 9μηνου θα διαμορφωθούν τουλάχιστον 20% υψηλότερα σε σχέση με το αντίστοιχο περσινό επίπεδο.

Το consensus των αναλυτών ”φέρνει” τα καθαρά κέρδη του 9μηνου στα 64,3 εκατ. ευρώ (+18% σε ετήσια βάση), ενώ σημειώνεται πως το ποσοστό αύξησης για το οποίο κάνει λόγο η διοίκηση της Τράπεζας συνεπάγεται κέρδη της τάξεως των 65 εκατ. ευρώ.

Παράλληλα, η Εγνατία ΑΧΕ επισημαίνει ότι διατηρεί την τιμή στόχο στα 7,10 ευρώ και τη σύσταση ”διακράτηση” (hold) για τη μετοχή της Πειραιώς, τονίζοντας ότι θα αναθεωρηθούν και τα δύο ύστερα από την ανακοίνωση των αποτελεσμάτων του 9μηνου και την αναμενόμενη έγκριση της συγχώνευσης της ΕΤΒΑ στις 7 Νοεμβρίου.

Στην ανάλυση της Εγνατίας ΑΧΕ επισημαίνεται ότι οι εκτιμήσεις της δεν περιλαμβάνουν την απορρόφηση της ΕΤΒΑ, καθώς απαιτείται ακόμη η έγκριση από τη γενική συνέλευση της Τράπεζας Πειραιώς.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v