Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

ΔΕΗ: Tιμή-στόχος τα 22 ευρώ από CSFB, ”outperform”

Διατηρεί τη σύσταση ”outperfofm” για τη μετοχή της ΔΕΗ η CSFB και την τιμή-στόχο στα 22 ευρώ ανά μετοχή, καθώς, όπως αναφέρει σε ανάλυσή της (27/10/2003), η τιμή της μετοχής διαθέτει περιθώριο ανόδου, ενώ η εταιρία διαθέτει μεταξύ άλλων ισχυρά ”θεμελιώδη” μεγέθη και περιορισμένη ανταγωνιστική πίεση.

ΔΕΗ: Tιμή-στόχος τα 22 ευρώ από CSFB, ”outperform”
Διατηρεί τη σύσταση ”outperform” για τη μετοχή της ΔΕΗ η CSFB και την τιμή-στόχο στα 22 ευρώ ανά μετοχή.

Ειδικότερα, όπως αναφέρει ο ξένος επενδυτικός οίκος στο report ”First Edition - Europe” με ημερομηνία 27 Οκτωβρίου 2003, η τιμή της μετοχής της επιχείρησης διαθέτει περαιτέρω περιθώρια ανόδου, της τάξεως του 25% σε σχέση με την τιμή των 17,50 ευρώ, όπου και ολοκληρώθηκε η διάθεση του τρίτου πακέτου μετοχών.

Το έναυσμα για το σχόλιο της CSFB δόθηκε ως αποτέλεσμα της επιτυχημένης ολοκλήρωσης της διάθεσης των μετοχών της ΔΕΗ.

Εξάλλου, ο ξένος οίκος –όπως αναφέρει– εκτιμά ότι η ΔΕΗ αποτελεί μια από τις ”ενδιαφέρουσες” επενδυτικές περιπτώσεις μεταξύ του ευρωπαϊκού κλάδου κοινής ωφέλειας.

Ειδικότερα, η CSFB αναφέρεται στα ισχυρά θεμελιώδη μεγέθη που διαθέτει η ΔΕΗ, καθώς και στον περιορισμένο ανταγωνισμό, ως αποτέλεσμα του οποίου, όπως τονίζει ο ξένος οίκος, η επιχείρηση εκτιμάται πως θα επωφεληθεί από την αύξηση του 4% που παρουσιάζει η ζήτηση στην εγχώρια αγορά ηλεκτρικής ενέργειας και η οποία αποτελεί από τα υψηλότερα ποσοστά στην Ευρώπη.

Η CSFB συμπληρώνει πως εάν η κυβέρνηση αυξήσει τα τιμολόγια κατά 2% μέχρι το 2007, ώστε να βελτιώσει το περιθώριο κέρδους και παράλληλα να διατηρήσει τον ανταγωνισμό σε υψηλά επίπεδα, η εν λόγω κίνηση θα προσέθετε 5,5 ευρώ ανά μετοχή στην τρέχουσα αποτίμησή της.

Από την άλλη, και όσον αφορά στα μεγέθη της ΔΕΗ, η CSFB αναφέρει πως προβλέπει ετήσια αύξηση της τάξεως του 10% μέχρι το 2007 (χωρίς να έχει υπολογιστεί αύξηση στα τιμολόγια), ενώ συμπληρώνει πως η μετοχή της επιχείρησης διαπραγματεύεται με 24% discount σε σχέση με τον κλάδο σε ευρωπαϊκό επίπεδο.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v