Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

ΜΟΗ: Ικανοποίηση αναλυτών για το 9μηνο

Ικανοποίηση δηλώνουν οι αναλυτές από τα αποτελέσματα της Motor Oil, τονίζοντας την υψηλότερη των εκτιμήσεων επίδοση των περιθωρίων κέρδους από διύλιση, ενώ η M. Lynch αυξάνει την τιμή στα 8,7 €. Προσωρινό μέρισμα 0,20 €.

ΜΟΗ: Ικανοποίηση αναλυτών για το 9μηνο
Ικανοποίηση δηλώνουν οι αναλυτές από τα αποτελέσματα που ανακοίνωσε η Motor Oil, τονίζοντας την υψηλότερη των εκτιμήσεων επίδοση των περιθωρίων κέρδους από διύλιση και τις απώλειες των αποθεμάτων. 

Η Merrill Lynch, με έκθεσή της στις 11/11, προχωρά σε αύξηση της τιμή-στόχου για τη Motor Oil στα 8,7 ευρώ, από 8,3 ευρώ προηγουμένως, διατηρώντας την "ουδέτερη" σύστασή της.

Ο οίκος επισημαίνει ότι τα αποτελέσματα που ανακοίνωσε η Motor Οil ξεπέρασαν τις προβλέψεις της καθώς και τις συγκλίνουσες εκτιμήσεις.

Η εταιρία επέδειξε τη δύναμη της υψηλής ποιότητας ενεργητικού στο τρίτο τρίμηνο του 2008 και τα πλεονεκτήματα του να λειτουργεί ένα διυλιστήριο στην καρδιά της ανατολικής Μεσογείου - κάτι που της δίνει πρόσβαση σε ευρεία γκάμα ειδών αργού πετρελαίου.

Αρκετά ισχυρά χαρακτηρίζει τα αποτελέσματα η Marfin Analysis, επισημαίνοντας ότι αντικατοπτρίζουν την υψηλή περιπλοκότητα της διύλισης και την εξοικονόμηση κόστους συμπεριλαμβανομένης της χρήσης φυσικού αερίου.

Αν και η αποτίμηση της εταιρίας θα είναι αρνητικά επηρεασμένη από το υψηλότερο risk premium και τα κόστη χρηματοδότησης -κάτι που ισχύει για όλες τις μετοχές τις οποίες καλύπτει η Marfin Analysis- καθώς και από τις πιο συντηρητικές εκτιμήσεις για τα περιθώρια κέρδους από διύλιση της περιόδου 2009 - 2010 εντός του πλαισίου μιας επιβραδυνόμενης οικονομίας, η χρηματιστηριακή εκτιμά ότι η μετοχή είναι διαπραγματεύσιμη σε ελκυστκά επίπεδα.

Τη σύσταση "overweight" διατηρεί η Εθνική - P&K για την εταιρία, τονίζοντας ότι εξαιρουμένων των ζημιών από τα αποθέματα το τρίτο τρίμηνο ήταν καλό, μεταξύ άλλων, και λόγω της ανάπτυξης των εξαγωγών και της συναλλακτικής δραστηριότητας, των υψηλών περιθωρίων κέρδους από συναλλαγές, από τη σταθερή υψηλή ζήτηση για diesel και από τα υψηλά spreads.

Ανώτερα των εκτιμήσεών της χαρακτηρίζει τα αποτελέσματα η Proton Bank, παρά, όπως επισημαίνει, τις ζημίες από τα αποθέματα. Τα περιθώρια κέρδους ήταν σημαντικά ανώτερα των εκτιμήσεων, ενώ η εταιρία κατάφερε να υπεραποδώσει των αντίστοιχων περιθωρίων του κλάδου μία ακόμη φορά. Και η Proton διατηρεί τη σύσταση "outperform" για τη μετοχή.

Υπενθυμίζεται ότι τα καθαρά κέρδη της Motor Oil στο εννεάμηνο διαμορφώθηκαν στα 133,15 εκατ. ευρώ, αυξημένα κατά 11,7% σε ετήσια βάση, με τον κύκλο εργασιών να εκτινάσσεται στα 4,34 δισ. ευρώ από 2,74 δισ. κατά την αντίστοιχη περυσινή περίοδο, σημειώνοντας αύξηση 58,2%.

Τα κέρδη της Motor Oil το γ΄ τρίμηνο της χρήσης υποχώρησαν στα 23,821 εκατ. ευρώ, από 33,732 εκατ. ευρώ το αντίστοιχο περυσινό διάστημα, με τον κύκλο εργασιών όμως να ενισχύεται σημαντικά, στο 1,579 δισ. ευρώ, από 1,016 δισ. ευρώ πέρυσι.

--- Προσωρινό μέρισμα 0,20 ευρώ για το 2008

Εν τω μεταξύ, τη διανομή προσωρινού μερίσματος ποσού 0,20 ευρώ ανά μετοχή έναντι του καταβλητέου μερίσματος της χρήσης 2008 αποφάσισε το διοικητικό συμβούλιο της Motor Oil, κατά τη συνεδρίαση της 11ης Νοεμβρίου.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v