Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

ΕΛΠΕ: Στα 43,6 εκ. € βλέπει τα κέρδη Q3 η Proton

Στα 10 ευρώ ανά μετοχή διατηρεί την τιμή-στόχο των ΕΛ.ΠΕ η Proton σε έκθεση της, ενώ διατηρεί «Neutral» τη σύσταση της μετοχής. Τα καθαρά κέρδη γ' τριμήνου αναμένεται να ανέλθουν στα 43,6 εκατ. μειωμένα κατά 47,9%.

ΕΛΠΕ: Στα 43,6 εκ. € βλέπει τα κέρδη Q3 η Proton
Στα 10 ευρώ ανά μετοχή διατηρεί την τιμή-στόχο των ΕΛ.ΠΕ η Proton σε έκθεση της με ημερομηνία 10 Νοεμβρίου, ενώ επίσης διατηρεί «Neutral» τη σύσταση της μετοχής. 

Η Proton αναμένει αύξηση των πωλήσεων κατά 20,1% σε σχέση με το τρίτο τρίμηνο του 2007 οφειλόμενη κυρίως στην παραμονή των περιθωρίων διύλισης σε υψηλά επίπεδα στο τρίτο τρίμηνο.

H Proton προβλέπει ότι η ζημία από την υποτίμηση των αποθεμάτων θα ανέλθει σε 38,6 εκατ. ευρώ. Έτσι, τα προβλεπόμενα καθαρά κέρδη ανέρχονται σε 43,6 εκατ. ευρώ παρουσιάζοντας μείωση 47,9% σε σχέση με πέρυσι.

Τα EBITDA του γ' τριμήνου εκτιμάται ότι θα μειωθούν κατά 28% σε σχέσι με πέρυσι, στα 97,1 εκατ. ευρώ.  

Η χρηματιστηριακή στηρίζει την αξιολόγησή της στα θετικά «καθαρά» αποτελέσματα της εταιρείας, δηλαδή αυτά που δεν περιλαμβάνουν τις διαφορές από τις αποτιμήσεις των αποθεμάτων πετρελαίου, καθώς και τα έκτακτα και ανόργανα αποτελέσματα, και διατηρεί τη σύσταση της μετοχής «Neutral».

Σημειώνουμε ότι η μετοχή τα ΕΛ.ΠΕ, η μετοχή των οποίων λίγα λεπτά πριν τη λήξη της συνεδρίασης του ΧΑ, διαπραγματευόταν στα 6,44 ευρώ ενισχυμένη κατά 0,63%, θα ανακοινώσουν επίσημα τα αποτελέσματα γ' τριμήνου στις 12 Νοεμβρίου.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v