Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Υπερπουλημένες ΓΕΚ, Σαράντης, Lamda, λέει η HSBC

Οι ΓΕΚ, Σαράντης και Lamda Development είναι οι τρεις από τις πλέον υπερπουλημένες μετοχές για τους τελευταίους δώδεκα μήνες, σύμφωνα με το νέο προσωρινό μοντέλο αποτίμησης της HSBC.

Υπερπουλημένες ΓΕΚ, Σαράντης, Lamda, λέει η HSBC
Οι ΓΕΚ, Σαράντης και Lamda Development είναι οι τρεις από τις πλέον υπερπουλημένες μετοχές για τους τελευταίους δώδεκα μήνες, σύμφωνα με το νέο προσωρινό μοντέλο αποτίμησης της HSBC. Σύμφωνα με το ίδιο μοντέλο, σοβαρές απώλειες υπέστησαν στους τελευταίους δώδεκα μήνες και οι Εθνική και Jumbo, ενώ οι πλέον ανθεκτικές αποδείχτηκαν οι Frigoglass, Coca Cola, Μέτκα και ΕΧΑΕ.

Η HSBC προχώρησε στην υιοθέτηση του προσωρινού μοντέλου επιλογής τίτλων για τις ελληνικές μετοχές, κρίνοντας ότι η μεταβλητότητα των τίτλων και οι μακροοικονομικές αναταράξεις στερούν από την αναλυτική προσέγγιση τα σημεία αναφοράς.

Έτσι, σε έκθεσή της με ημερομηνία 10 Νοεμβρίου, η HSBC καθιερώνει το «βαρόμετρο» του οποίου η αρχή συγκρίνει την τιμή της μετοχής σε διάστημα 12, 6 μηνών και 1 μηνός και την αντιπαραβάλλει με τις συγκλίνουσες αναθεωρήσεις για τα κέρδη ανά μετοχή την ίδια περίοδο.

Από τη μέθοδο αυτή προκύπτει ποιες μετοχές είναι θεωρητικά υπερπουλημένες - το «θεωρητικά» καλύπτει τις περιπτώσεις εκείνες στις οποίες οι πωλήσεις έχουν καλούς λόγους να πραγματοποιούνται ασχέτως από την όλη εικόνα της αγοράς.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v