Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Ανοδικό ξεκίνημα αναμένουν οι ΑΧΕ

Με άνοδο εκτιμούν οι αναλυτές ότι θα ξεκινήσει η σημερινή συνεδρίαση στη Σοφοκλέους, μετά τα κέρδη που κατέγραψαν Wall και ασιατικές αγορές. Στο επίκεντρο ο τραπεζικός κλάδος και εταιρίες που ανακοινώνουν αποτελέσματα.

Ανοδικό ξεκίνημα αναμένουν οι ΑΧΕ
Με άνοδο εκτιμούν οι αναλυτές ότι θα ξεκινήσει η σημερινή συνεδρίαση στη Σοφοκλέους, μετά τα κέρδη που κατέγραψαν η Wall Street και οι ασιατικές αγορές. Στο επίκεντρο ο τραπεζικός κλάδος και εταιρίες που ανακοινώνουν αποτελέσματα.

Περαιτέρω αγοραστικό ενδιαφέρον, με τη στήριξη των διεθνών αγορών, δεν μπορεί να αποκλειστεί κατά τη σημερινή συνεδρίαση, σύμφωνα με τη Marfin Analysis, η οποία σημειώνει ότι οι επενδυτές θα επικεντρώσουν το ενδιαφέρον τους σε ΕΛΠΕ και Motor Oil, που ανακοινώνουν αποτελέσματα αυτή την εβδομάδα.

Άνοιγμα της αγοράς από θετικό πεδίο, μετά τα κέρδη που κατέγραψε την Παρασκευή η Wall Street, αναμένει η Alpha Finance, η οποία εκτιμά πως στο επίκεντρο θα βρίσκεται ο τραπεζικός κλάδος, μετά τα μέτρα που ανακοίνωσαν η ΕΤΕ και η Πειραιώς για τους δανειολήπτες και τις μικρομεσαίες επιχειρήσεις.

Από θετικό πεδίο εκτιμά η Proton Bank ότι θα ανοίξουν σήμερα οι ευρωπαϊκές αγορές, ακολουθώντας τα κέρδη σε Wall Street και Ασία, ενώ προβλέπει ανοδικό ξεκίνημα και για τη Σοφοκλέους.

Την Παρασκευή ο Γενικός Δείκτης έκλεισε με άνοδο της τάξης του 1,8%, με «οδηγό» τις τράπεζες και τις τηλεπικοινωνίες. Ο τζίρος ήταν ιδιαίτερα χαμηλός, καθώς άγγιξε μόλις τα 168 εκατ. ευρώ, αναφέρει η Marfin Analysis.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v