Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

ΕΛ.ΠΕ: Διατηρεί στα €10,5 την τιμή-στόχο η Marfin

Στα 10,5 ευρώ ανά μετοχή διατηρεί την τιμή στόχο των Ελληνικών Πετρελαίων η Marfin Analysis, καθώς και τη σύσταση της μετοχής «Accumulate» σε έκθεσή της με ημερομηνία 7/11.

ΕΛ.ΠΕ: Διατηρεί στα €10,5 την τιμή-στόχο η Marfin
Στα 10,5 ευρώ ανά μετοχή διατηρεί την τιμή-στόχο των Ελληνικών Πετρελαίων η Marfin Analysis, καθώς και τη σύσταση της μετοχής «Accumulate» σε έκθεσή της με ημερομηνία 7/11.

Σύμφωνα με την χρηματιστηριακή τα ΕΛΠΕ αναμένονται να δημοσιεύσουν υψηλά αποτελέσματα για το γ’ τρίμηνο του 2008, προερχόμενα τόσο από τον τομέα διύλισης όσο και από τους τομείς φυσικού αερίου και ενέργειας.

Ωστόσο, εκτιμάται ότι τα αποτελέσματα ως ένα βαθμό θα υποβαθμιστούν από την υποτίμηση των αποθεμάτων πετρελαίου, εξαιτίας της πτώσης στην τιμή του «μαύρου χρυσού» , και από την πρόσφατη ενίσχυση του δολαρίου έναντι του ευρώ.

Έτσι, τα καθαρά κέρδη, που δεν λαμβάνουν υπόψη τις διαφορές στις αποτιμήσεις των αποθεμάτων πετρελαίου καθώς και τα έκτακτα και ανόργανα έσοδα, αναμένεται να παρουσιάσουν σημαντική αύξηση 16% σε σχέση με πέρυσι, στα 95 εκατ. ευρώ, ενώ τα αποτελέσματα που θα δημοσιευθούν αναμένεται να είναι μειωμένα κατά 72%, στα 24 εκατ. ευρώ.

Τα ΕΛΠΕ έχει προγραμματίσει την ανακοίνωση των αποτελεσμάτων της την Τετάρτη 12 Νοεμβρίου μετά τη λήξη της συνεδρίασης του ΧΑ.

Στη σημερινή συνεδρίαση η μετοχή της εταιρείας έκλεισε στα 6,40 ευρώ ενισχυμένη κατά 0,31%.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v