Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Εμπορική: Bear market rally η άνοδος του Γ.Δ.

Αν οι όγκοι συναλλαγών παραμείνουν σε χαμηλά επίπεδα στις πτωτικές συνεδριάσεις, τότε θεωρούμε ότι τα περιθώρια υποχώρησης του Γ.Δ. είναι περιορισμένα, εκτιμά η Εμπορική Τράπεζα σε τεχνική ανάλυση με ημερομηνία 7 Νοεμβρίου.

Εμπορική: Bear market rally η άνοδος του Γ.Δ.
Αν οι όγκοι συναλλαγών παραμείνουν σε χαμηλά επίπεδα στις πτωτικές συνεδριάσεις, τότε θεωρούμε ότι τα περιθώρια υποχώρησης του Γ.Δ. είναι περιορισμένα, εκτιμά το τμήμα τεχνικής ανάλυσης της Εμπορικής Τράπεζας σε έκθεση με ημερομηνία 7 Νοεμβρίου.

Βραχυπρόθεσμα, η Εμπορική εκτιμά οτι θα υπάρξει παλινδρόμηση τιμών σε ελαφρώς χαμηλότερα επίπεδα, που θα «προετοιμάσει» την επόμενη αξιόλογη ανοδική κίνηση του Γ.Δ. Σημεία-κλειδιά είναι οι στηρίξεις των 1.965 μ. (βραχυχρόνια αρκετά ισχυρή στήριξη) και 1.845 μ. (διόρθωση 66% της ανοδικής αντίδρασης).

Η μείωση του όγκου των συναλλαγών στα πτωτικά γυρίσματα της αγοράς μειώνει σημαντικά τις πιθανότητες σημαντικής υποχώρησης. Σύμφωνα με τις εκτιμήσεις της Εμπορικής, υπάρχουν τα εξής σενάρια για την πορεία του Γ.Δ. στο άμεσο μέλλον.

Το πρώτο σενάριο (με τις περισσότερες πιθανότητες πραγμάτωσης σύμφωνα με τις εκτιμήσεις μας) αναφέρεται σε παλινδρόμηση του Γ.Δ. πέριξ των 2.000 μ., πριν σημειωθεί νέα ανοδική προσπάθεια. Σε αυτήν την περίπτωση σημείο-κλειδί είναι η στήριξη των 1.965 μ. Το δεύτερο σενάριο αναφέρεται στην προσέγγιση των 1.845 μ. (συγκεντρώνει λιγότερες πιθανότητες πραγμάτωσης).

Και τα δύο προαναφερόμενα σενάρια έχουν τελικό στόχο επίπεδα τιμών υψηλότερα των 2.300 μ., δηλαδή τις αντιστάσεις των 2.375 μ. και 2.560 μ. Όταν ολοκληρωθεί ο σχηματισμός τιμών που βρίσκεται σε εξέλιξη, θα μπορέσουμε -ελπίζει η Εμπορική- να προσεγγίσουμε με μεγαλύτερη ακρίβεια τον ελάχιστο ανοδικό στόχο τιμών.

Η Εμπορική επισημαίνει ότι την ανοδική προσπάθεια του Γ.Δ. τη θεωρεί bear market rally, δηλαδή μια ανοδική κίνηση που αποτελεί ένα «διάλειμμα» στη μεσοπρόθεσμη πτωτική τάση.

Η τράπεζα θεωρεί ότι όταν ολοκληρωθεί αυτή η κίνηση, θα υπάρξει πολύμηνη «ταλαιπωρία» του Γ.Δ. και για τον λόγο αυτόν, εκτιμά ότι η προσέγγιση σημαντικών αντιστάσεων θα δώσει την ευκαιρία αύξησης της ρευστότητας στα χαρτοφυλάκια.

Στηρίξεις εντοπίζονται στις 2.030 μ. - 1.965 μ. - 1.840 μ. - 1.795 και αντιστάσεις στις 2.220 μ. - 2.305 μ. - 2.380 μ. - 2.560 μ.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v