Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Κύπρου: Πού εστιάζουν οι αναλυτές στο εννεάμηνο

Χωρίς αρνητικές εκπλήξεις είδαν το 9μηνο της Τράπεζας Κύπρου οι αναλυτές, επισημαίνοντας την περιορισμένη συμμετοχή των λειτουργικών κερδών στην καθαρή κερδοφορία, τις χαμηλότερες προβλέψεις και την ελκυστική αποτίμηση.

Κύπρου: Πού εστιάζουν οι αναλυτές στο εννεάμηνο
Χωρίς αρνητικές εκπλήξεις είδαν τα αποτελέσματα της Τράπεζας Κύπρου οι αναλυτές, επισημαίνοντας την περιορισμένη συμμετοχή των λειτουργικών κερδών στην καθαρή κερδοφορία, όπως και τις χαμηλότερες προβλέψεις και την ελκυστική αποτίμηση.

Καλύτερα του αναμενομένου κέρδη λόγω ισοτιμιών, χαμηλότερες προβλέψεις και φορολογία επισημαίνει η Εθνική - P&K για τα αποτελέσματα της Τράπεζας Κύπρου σε ξεχωριστή της έκθεση με ημερομηνία 6 Νοεμβρίου.

Η χρηματιστηριακή διατηρεί την τιμή-στόχο στα 7,1 ευρώ με σύσταση "overweight" χαρακτηρίζοντας τα αποτελέσματα μικτά, τον ισολογισμό αμυντικό και την αποτίμηση ελκυστική, επισημαίνοντας ωστόσο ότι τα λειτουργικά κέρδη δεν ήταν αυτά που βοήθησαν την κερδοφορία.

Αντίστοιχα των εκτιμήσεων κρίνει τα καθαρά κέρδη η HSBC, υπογραμμίζοντας ότι τα αδύναμα έσοδα από βασικές δραστηριότητες (καθαρά έσοδα από τόκους, προμήθειες) αντισταθμίζονται από χαμηλότερα έξοδα και μειωμένες προβλέψεις.

Η HSBC βλέπει θετικά τον υγιή και υπομοχλευμένο ισολογισμό της τράπεζας, τονίζοντας ότι η κεφαλαιακή βάση πρέπει να ενδυναμωθεί εν όψει ενός απαιτητικού περιβάλλοντος για το 2009.

Απαιτητική χαρακτηρίζει η Marfin Analysis την πρόβλεψη της διοίκησης για κέρδη 540 εκατ. ευρώ στο τρέχον έτος (εξαιρουμένων των έκτακτων κερδών), αναφέροντας ότι διατηρεί την πρόβλεψη για επιδείνωση της ποιότητας κερδών του 2008. Η χρηματιστηριακή χαρακτηρίζει τα κέρδη της Κύπρου μη ικανοποιητικά.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v