Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

ΕΤΕ: Οι προβλέψεις για 9μηνο από EFG Sec.- Εγνατία

Αύξηση 38%-40% προβλέπουν οι EFG Eurobank Securities και Εγνατία ΑΧΕ πως θα παρουσιάσουν τα ενοποιημένα κέρδη προ φόρων της Εθνικής Τράπεζας στο εννεάμηνο, ενώ οι συγκλίνουσες εκτιμήσεις της αγοράς προβλέπουν άνοδο 38%.

ΕΤΕ: Οι προβλέψεις για 9μηνο από EFG Sec.- Εγνατία
Αύξηση 38%-40% προβλέπουν οι EFG Eurobank Securities και Εγνατία ΑΧΕ πως θα παρουσιάσουν τα κέρδη προ φόρων της Εθνικής Τράπεζας στο εννεάμηνο, ενώ οι συγκλίνουσες εκτιμήσεις της αγοράς προβλέπουν άνοδο 38%.

Ειδικότερα, όπως αναφέρει η EFG Eurobank Securities στο πρωινό της report τα κέρδη προ φόρων του ομίλου της Εθνικής Τράπεζας αναμένεται να βελτιωθούν στο εννεάμηνο κατά 38% και να φτάσουν στα 382 εκατ. ευρώ σε σχέση με 276 εκατ. ευρώ του εννεαμήνου του 2002.

Όπως συμπληρώνει η EFG Eurobank Securities οι εκτιμήσεις της αποδίδονται σε προβλεπόμενη αύξηση της τάξεως του 10% στα έσοδα από τόκους και προμήθειες και σε 35% αύξηση στα χρηματοοικονομικά κέρδη.

Σύμφωνα με τη χρηματιστηριακή οι προβλέψεις είναι αντίστοιχες με τις συγκλίνουσες (σύμφωνα με δημοσκόπηση του πρακτορείου Bloomberg).

Επίσης, η EFG Eurobank Securities συμπληρώνει πως για το σύνολο του 2002 τα ενοποιημένα κέρδη προ φόρων της Εθνικής Τράπεζας ανήλθαν στα 352 εκατ. ευρώ, ποσό κατά πολύ χαμηλότερο από τα προβλεπόμενα κέρδη προ φόρων του εννεαμήνου, γεγονός που υπονοεί ενισχυμένα μεγέθη για το σύνολο της τρέχουσας χρήσης.

Για το 2003, η EFG Eurobank Securities προβλέπει αύξηση στα κέρδη ανά μετοχή της τάξεως του 38%, καθώς εκτιμά πως θα ανέλθουν στα 1,16 ευρώ, σε σχέση με 0,84 ευρώ του 2002, ενώ συμπληρώνει πως η μετοχή της Τράπεζας διαπραγματεύεται 15,7 φορές τα εκτιμώμενα κέρδη ανά μετοχή του 2003.

Η Εγνατία ΑΧΕ εκτιμά πως τα ενοποιημένα προ φόρων κέρδη και μετά δικαιωμάτων μειοψηφίας της Εθνικής Τράπεζας για το εννεάμηνο, θα ενισχυθούν κατά 40%, διαμορφούμενα στα 385,8 εκατ. ευρώ.

Τέλος, η Εγνατία ΑΧΕ αναφέρει πως η σύσταση ”διακράτηση” (hold) και η τιμή - στόχος των 17 ευρώ παραμένουν για τη μετοχή της Εθνικής Τράπεζας, τονίζοντας ωστόσο ότι και τα δύο θα αναθεωρηθούν ύστερα από την ανακοίνωση των αποτελεσμάτων εννεαμήνου της τράπεζας.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v