Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Εθνική: Σύσταση ”υπεραπόδοση” από Alpha Finance

Σε αναβάθμιση της σύστασης σε ”υπεραπόδοση” από ”διακράτηση” προχώρησε η Alpha Finance για τη μετοχή της Εθνικής Τράπεζας, ενώ παράλληλα αναθεώρησε προς τα πάνω τις εκτιμήσεις της για τα κέρδη ανά μετοχή τόσο για το 2003 όσο και για το 2004.

Εθνική: Σύσταση ”υπεραπόδοση” από Alpha Finance
Σε αναβάθμιση της σύστασης για τη μετοχή της Εθνικής Τράπεζας σε ”υπεραπόδοση” από ”διακράτηση” προχώρησε η Alpha Finance, όπως αναφέρει στην Εβδομαδιαία Επισκόπηση με ημερομηνία 17/10/2003.

Ταυτόχρονα, η χρηματιστηριακή αναθεώρησε προς τα πάνω τις προβλέψεις της για τα κέρδη ανά μετοχή της τράπεζας για το 2003 και για το 2004 κατά 14,7% και 14,5% αντίστοιχα, λαμβάνοντας υπόψη –όπως επισημαίνει– τη θετική τάση των εσόδων, την αποτελεσματική εφαρμογή των μέτρων περιορισμού του κόστους και των χαμηλότερων χρεώσεων που αφορούν σε προβλέψεις.

Σε ό,τι αφορά τα μεγέθη εννεαμήνου της Εθνικής Τράπεζας, η Alpha Finance προβλέπει αύξηση 39% στα κέρδη προ φόρων και μετά δικαιωμάτων μειοψηφίας, μετά από ένα ”εποχιακά αδύναμο τρίμηνο”, όπως το χαρακτηρίζει, ενισχυμένα από τη συνεχιζόμενη βελτίωση της λειτουργικής εικόνας δομικών δραστηριοτήτων της τράπεζας και των λειτουργικών εξόδων, τα οποία ουσιαστικά παρέμειναν στα ίδια επίπεδα με πέρυσι.

Η Alpha Finance τονίζει πως αν και η τράπεζα πραγματοποιεί μεγάλα βήματα όσον αφορά στη διεύρυνση των ξένων δραστηριοτήτων, τα κέρδη τα οποία διαμορφώνονται με βάση το δολάριο θα επηρεασθούν από τη συνεχιζόμενη υποτίμησή του έναντι του ευρώ.

Τα καθαρά έσοδα από τόκους εκτιμάται πως θα σημειώσουν αύξηση της τάξεως του 11%, λόγω της βελτίωσης των περιθωρίων κέρδους του ενεργητικού, καθώς και λόγω της βελτίωσης των καθαρών εσόδων από τόκους στο 2,73% στο εννεάμηνο, από 2,63% το πρώτο εξάμηνο, και της βελτίωσης του όγκου των πωλήσεων της λιανικής τραπεζικής.

Όσον αφορά στην αναβάθμιση της σύστασης, η Alpha Finance επισημαίνει πως οφείλεται στις ελκυστικές αποτιμήσεις της Εθνικής Τράπεζας, καθώς η μετοχή διαπραγματεύεται 12 φορές τα κέρδη ανά μετοχή του 2004 και 1,4 φορές την καθαρή θέση ανά μετοχή, αλλά και σε σχέση με τις ελκυστικότερες αποτιμήσεις της τράπεζας συγκρινόμενες με τις υπόλοιπες εγχώριες τράπεζες.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v