Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Εκτιμήσεις Marfin για ΔΕΗ και Εμπορική

Στο επίκεντρο του επενδυτικού ενδιαφέροντος εκτιμά η Marfin Hellenic πως θα βρεθεί η μετοχή της ΔΕΗ εν όψει της τρίτης μετοχοποίησης, ενώ σε ό,τι αφορά την Εμπορική, προβλέπει αύξηση 26% στα ενοποιημένα καθαρά κέρδη του 2003.

Εκτιμήσεις Marfin για ΔΕΗ και Εμπορική
Στο επίκεντρο του επενδυτικού ενδιαφέροντος εκτιμά η Marfin Hellenic πως θα βρεθεί η μετοχή της ΔΕΗ, ενώ παράλληλα και όσον αφορά στην Εμπορική Τράπεζα, προβλέπει αύξηση 26% στα ενοποιημένα καθαρά κέρδη του 2003.

Ειδικότερα, όπως αναφέρει η Marfin στο πρωινό της report, η μετοχή της ΔΕΗ θα παραμείνει στο επίκεντρο του επενδυτικού ενδιαφέροντος, ενώ συμπληρώνει πως η τιμή διάθεσης στο εύρος μεταξύ 16,40 – 17,72 ευρώ και με βάση τη χθεσινή τιμή κλεισίματος αντιπροσωπεύει 6% discount στο χαμηλό όριο και 1% premium στο υψηλό.

Σχετικά με την Εμπορική Τράπεζα, η Marfin αναφέρει πως η διοίκηση έκανε λόγο για αύξηση της τάξεως του 6%-16% στα κέρδη εννεαμήνου, ενώ για το σύνολο του έτους η διοίκηση εκτιμά πως τα κέρδη θα ενισχυθούν κατά 15%-25%, χωρίς ωστόσο να διευκρινίζει εάν πρόκειται για μεγέθη ομίλου ή μητρικής.

Σύμφωνα με τις εκτιμήσεις της χρηματιστηριακής, τα ενοποιημένα κέρδη προ φόρων και μετά δικαιωμάτων μειοψηφίας της Εμπορικής Τράπεζας θα καταγράψουν άνοδο 14%, με τα καθαρά κέρδη του ομίλου να ενισχύονται στο σύνολο του έτους κατά 26%.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v