Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Εθνική: Αύξηση κερδών 42% ”βλέπει” η UBS

Αυξημένα κατά 42% εκτιμά η UBS ότι θα είναι τα κέρδη προ φόρων και μετά από δικαιώματα μειοψηφίας γ΄ τρίμήνου της Εθνικής Τράπεζας, στα 394 εκατ. ευρώ. Ο οίκος εκτιμά ότι η αύξηση θα προέλθει κυρίως από τους ισχυρούς ρυθμούς αύξησης των εσόδων.

Εθνική: Αύξηση κερδών 42% ”βλέπει” η UBS
Αυξημένα κατά 42% εκτιμά η UBS ότι θα είναι τα κέρδη προ φόρων και μετά από δικαιώματα μειοψηφίας γ΄ τρίμήνου της Εθνικής Τράπεζας, τα οποία εκτιμώνται στα 394 εκατ. ευρώ.

Ο οίκος σε έκθεσή του εκτιμά ότι τα θετικά αποτελέσματα της Εθνικής θα ”οδηγήσουν” οι ισχυροί ρυθμοί ανάπτυξης εσόδων (13%) και ο ικανοποιητικός περιορισμός των λειτουργικών δαπανών.

Η βελτίωση του ρυθμού αύξησης των εσόδων με τη σειρά της αποδίδεται πρωτίστως στην κατά 11% εκτιμώμενη αύξηση των εσόδων από τόκους τα οποία αναμένονται στα 975 εκατ. ευρώ.

Εν συνεχεία, η αύξηση των εσόδων από τόκους, σύμφωνα με τη UBS, αποδίδεται στην ισχυρή δανειακή επέκταση, τη βελτιούμενη σύνθεση μίγματος στοιχείων ενεργητικού και το σταθερό asset spread.

Τα έσοδα από προμήθειες προβλέπεται να αυξηθούν κατά 16% έως τα 286 εκατ. ευρώ, ενώ το κόστος εκτιμάται ότι θα διαμορφωθεί σε έως 1%, στα 892 εκατ. ευρώ, καθώς είναι σε εξέλιξη πρόγραμμα περικοπής του.

Οι προβλέψεις για επισφαλή δάνεια προβλέπεται να υποχωρήσουν κατά 5%, καθρεπτίζοντας κυρίως τις τάσεις σταθερότητας του δανειακού χαρτοφυλακίου.

Σημεία από όπου θα μπορούσε να προέλθει η θετική έκπληξη, καταλήγει η UBS είναι ο ρυθμός αύξησης των δανείων και τα spreads.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v