Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Εγνατία: ΔΕΗ και τράπεζες πρωταγωνιστές

Η δημόσια προσφορά της ΔΕΗ αναμένεται να προσελκύσει το επενδυτικό ενδιαφέρον και να καθορίσει την τάση στο Χ.Α. τις ερχόμενες δύο εβδομάδες, σύμφωνα με την Εγνατία ΑΧΕ, που συμπληρώνει πως παράλληλα και ο τραπεζικός κλάδος θα βρεθεί στο προσκήνιο εν όψει των μεγεθών 9μήνου της Εθνικής, αλλά και των εξελίξεων σε Ταχυδρομικό Ταμιευτήριο, Γενική Τράπεζα και Εμπορική.

Εγνατία: ΔΕΗ και τράπεζες πρωταγωνιστές
Το ενδιαφέρον των επενδυτών εκτιμά η Εγνατία ΑΧΕ πως θα προσελκύσει η δημόσια προσφορά της ΔΕΗ (ύψους περί τα 647 εκατ. ευρώ στα τρέχοντα επίπεδα), η οποία θα πραγματοποιηθεί τις τελευταίες τρεις ημέρες της τρέχουσας εβδομάδας.

Η χρηματιστηριακή προσθέτει στο εβδομαδιαίο της report (για την εβδομάδα που έληξε στις 17 Οκτωβρίου 2003) πως η προαναφερθείσα κίνηση αναμένεται να επηρεάσει την τάση της εγχώριας αγοράς τις ερχόμενες δύο εβδομάδες.

Επιπλέον, όπως αναφέρει η Εγνατία ΑΧΕ, ο τραπεζικός κλάδος προβλέπεται πως θα βρεθεί στο προσκήνιο εν όψει της ανακοίνωσης των αποτελεσμάτων τρίτου τριμήνου του 2003 της Εθνικής Τράπεζας, τα οποία και αναμένεται να αποτελέσουν ένδειξη για το σύνολο του κλάδου.

Σύμφωνα πάντα με τη χρηματιστηριακή, η αγορά αναμένει ”ευχάριστα” αποτελέσματα σε επίπεδο κερδοφορίας τόσο από την Εθνική όσο και από το σύνολο του τραπεζικού κλάδου, αλλά και επιβεβαίωση για συνεχιζόμενο ανοδικό ρυθμό ανάπτυξης του δανεισμού.

Παράλληλα, οι εξελίξεις στον ευρύτερο τραπεζικό κλάδο αναμένεται να προσελκύσουν το ενδιαφέρον των επενδυτών τις ερχόμενες εβδομάδες, όπως επισημαίνει η χρηματιστηριακή, η οποία χαρακτηρίζει την ιδιωτικοποίηση του Ταχυδρομικού Ταμιευτηρίου ως τη σημαντικότερη εξέλιξη στον χώρο, μετά τις μεγάλες συγχωνεύσεις του 1999.

Σε αυτό το πλαίσιο η Εγνατία σημειώνει πως οι επενδυτές θα δώσουν ιδιαίτερη βαρύτητα στις εξελίξεις σχετικά με το Ταχυδρομικό Ταμιευτήριο, αλλά και όσον αφορά στην εξεύρεση στρατηγικού επενδυτή για τη Γενική Τράπεζα, ενώ επισημαίνει πως οι δύο εξελίξεις είναι ιδιαίτερα σημαντικές και κατά συνέπεια ικανές να δημιουργήσουν ανακατατάξεις στον εγχώριο τραπεζικό κλάδο.

Ταυτόχρονα, η χρηματιστηριακή προβλέπει πως οι επενδυτές θα επικεντρώσουν την προσοχή τους και στην Εμπορική και συγκεκριμένα στις εξελίξεις που αφορούν στη συνταξιοδότηση του προσωπικού, γεγονός το οποίο ενδέχεται να διαδραματίσει σημαντικό ρόλο για τη μελλοντική σχέση της Τράπεζας με την Credit Agricole.

Η Εγνατία σημειώνει πως δεδομένων των προαναφερθέντων οι τάσεις συσσώρευσης στην αγορά ενδέχεται να διατηρηθούν, με τις πιθανότητες για πτωτική κίνηση να είναι περιορισμένες.

Τέλος, σημειώνεται πως η χρηματιστηριακή διατηρεί τη σύσταση ”αγορά” στους ακόλουθους τίτλους της μικρομεσαίας κεφαλαιοποίησης: Επιχειρήσεις Αττικής, Folli Follie, Γερμανός, Intralot, Notos Com, Jumbo, Ελληνική Τεχνοδομική και Frigoglass, ενώ από την υψηλή κεφαλαιοποίηση διατηρεί θετική σύσταση για ΔΕΗ, Coca – Cola Τρία Έψιλον, Cosmote, Τιτάν, ΟΠΑΠ και Alpha Bank.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v