Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

HSBC: Προβλέψεις για 9μηνο ΜΥΤΙΛ, ΜΕΤΚΑ

Αύξηση στα κέρδη της ΜΕΤΚΑ και μείωση στην κερδοφορία του Μυτιληναίου προβλέπει η HSBC στο εννιάμηνο του 2008 σύμφωνα με report με ημερομηνία 3 Νοεμβρίου.

HSBC: Προβλέψεις για 9μηνο ΜΥΤΙΛ, ΜΕΤΚΑ
Αύξηση στα κέρδη της ΜΕΤΚΑ και μείωση στην κερδοφορία του Μυτιληναίου προβλέπει η HSBC στο εννιάμηνο του 2008 σύμφωνα με report με ημερομηνία 3 Νοεμβρίου.

Αναφορικά με την Μέτκα, η χρηματιστηριακή εκτιμά ότι τα καθαρά κέρδη θα είναι αυξημένα κατά 10% και αποδίδει την αύξηση αυτή στις λειτουργικές δραστηριότητες της εταιρείας.

Για το εννιάμηνο του 2008 αναμένεται εκτόξευση των πωλήσεων κατά 39% στα 301,9 εκατ. ευρώ, λόγω εσόδων προερχόμενων κυρίως από την κατασκευή του δευτέρου εργοστασίου παραγωγής ενέργειας της Endesa Hellas στον Αγ.Νικόλαο.

Η τιμή στόχος για τη μετοχή της Μέτκα διατηρείται στα 16,4 ευρώ και η σύσταση της μετοχής της ως Overweight.

Όσον αφορά τον Μυτιληναίο η HSBC προβλέπει μείωση των καθαρών κερδών κατά 83%, λόγω μειωμένης κερδοφορίας των κλάδων μετάλλων και εξορύξεων, και παρά τα ενθαρρυντικά αποτελέσματα της Μέτκα.

Για το εννιάμηνο του 2009 αναμένεται πτώση του EBITDA κατά 36% λόγω των πενιχρών αποτελεσμάτων του Αλουμινίου της Ελλάδος.

Οι πωλήσεις του Μυτιληναίου προβλέπεται ότι θα αυξηθούν κατά 9%, στα 725,5 εκατ. ευρώ. 

Αναφέρει τέλος η έκθεση, ότι οι σημαντικές αποκλίσεις από τα περυσινά αποτελέσματα οφείλεται στα έκτακτα έσοδα του Ομίλου κατά το 2007 από την συμφωνία με την Endesa Hellas, από τα κέρδη κεφαλαίου από τη συμμετοχή στη Μέτκα και από την αποζημίωση που έλαβε η εταιρεία για την διάλυση της συμφωνίας με την Trepca Mines στο Κοσσυφοπέδιο.

Η τιμή-στόχος της μετοχής του Ομίλου Μυτιληναίου ορίζεται στα 11,5 ευρώ και η σύσταση της μετοχής ως Overweight.

Ο Όμιλος Μυτιληναίου θα δημοσιεύσει τα αποτελέσματά του για το τρίτο τρίμηνο του 2008 στις
6 Νοεμβρίου.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v