Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Υπολογισμός Δεικτών Συνολικής Απόδοσης

Το Χρηματιστήριο Αθηνών, στο πλαίσιο της εισαγωγής νέων προϊόντων διαπραγμάτευσης και ανάπτυξης νέων εργαλείων, υπολόγισε Δείκτες Συνολικής Απόδοσης για τους Δείκτες Τιμών FTSE/Χ.Α. 20, Mid 40 και International.

Υπολογισμός Δεικτών Συνολικής Απόδοσης
Το Χρηματιστήριο Αθηνών, στο πλαίσιο της εισαγωγής νέων προϊόντων διαπραγμάτευσης και ανάπτυξης νέων εργαλείων και με στόχο την ενίσχυση των συντελεστών των αγορών μετοχών και παραγώγων, υπολόγισε Δείκτες Συνολικής Απόδοσης (Total Return Indices) για τους Δείκτες Τιμών FTSE/Χ.Α. 20, FTSE/X.Α. Mid 40 και FTSE/X.A. International. Η παραπάνω απόφαση έρχεται συμπληρωματικά του Δείκτη Συνολικής Απόδοσης για τον Γενικό Δείκτη Τιμών του Χ.Α., που ισχύει από τον Μάρτιο του 2001...

Τιμή εκκίνησης των Δεικτών Συνολικής Απόδοσης για τους Δείκτες FTSE/Χ.Α. 20 και FTSE/X.Α. Mid 40 είναι το κλείσιμο των Δεικτών Τιμών στις 31/12/2001. Για τον Δείκτη Συνολικής Απόδοσης του Δείκτη FTSE/X.A. International τιμή εκκίνησης είναι η τιμή εκκίνησης του Δείκτη Τιμών στις 31/12/2005.

Οι Δείκτες Συνολικής Απόδοσης υπολογίζουν την απόδοση του Δείκτη Τιμών υποθέτοντας την επανεπένδυση του μερίσματος των μετοχών κατά την ημερομηνία αποκοπής του μερίσματος με βάση τον παρακάτω τύπο:

Όπου:
i = η χρονική στιγμή
RIi = η τιμή του δείκτη συνολικής απόδοσης τη στιγμή i
Xi = η τιμή του δείκτη τιμών τη στιγμή i
Xi-1 = η τιμή του δείκτη τιμών τη στιγμή i-1
ADi = η αξία των διανεμηθέντων μερισμάτων τη στιγμή i
Mi = η κεφαλαιοποίηση του δείκτη τιμών τη στιγμή i

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v