Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Eurobank: Μείωση 43% στα νέα δάνεια στο Q3

Μείωση στις χορηγήσεις νέων δανείων στην Ελλάδα κατά 43% εμφάνισε στο γ΄ τρίμηνο της τρέχουσας χρήσης σε σχέση με το αμέσως προηγούμενο τρίμηνο η EFG Eurobank. Πώς είδε τα μεγέθη της η Euroxx.

Eurobank: Μείωση 43% στα νέα δάνεια στο Q3
Μείωση στις χορηγήσεις νέων δανείων στην Ελλάδα κατά 43% εμφάνισε στο γ΄ τρίμηνο της τρέχουσας χρήσης σε σχέση με το αμέσως προηγούμενο τρίμηνο η EFG Eurobank, ενώ οι νέες καταθέσεις της μειώθηκαν κατά 84%.

Η Euroxx εμφανίζεται "σκεπτική" για τις ισχνές προμήθειες σε τριμηνιαία βάση τόσο στην Ελλάδα όσο και στη Νέα Ευρώπη, την επιβράδυνση στην αύξηση των εγχώριων χορηγήσεων και τη μείωση χορηγήσεων και καταθέσεων σε τριμηνιαία βάση. 

Η χρηματιστηριακή, σε έκθεσή της με ημερομηνία 31 Οκτωβρίου, κατεβάζει την τιμή-στόχο για τη μετοχή στα 11,6 από 20,1 ευρώ, ενώ διατηρεί τη σύσταση "overweight".  

Ειδικότερα, στα νέα υπόλοιπα δανείων παρατηρείται αύξηση στα νέα στεγαστικά δάνεια κατά 4%, ενώ αντίθετα τα νέα καταναλωτικά δάνεια μειώθηκαν σε σχέση με το β΄ τρίμηνο κατά 61% και οι νέες χορηγήσεις στα υπόλοιπα δάνεια κατά 50%. Οι νέες χορηγήσεις στη Νέα Ευρώπη μειώθηκαν κατά 16%. Στο σύνολό τους, οι νέες χορηγήσεις μειώθηκαν κατά τη διάρκεια του γ΄ τριμήνου σε σχέση με το β΄ τρίμηνο κατά 26%.

Αντίστοιχα, κατά τη διάρκεια του γ΄ τριμήνου οι νέες καταθέσεις του ομίλου EFG Eurobank μειώθηκαν κατά 52% σε σχέση με το αμέσως προηγούμενο τρίμηνο. Στη Ελλάδα η μείωση έφτασε στο 84%, ενδεικτικό της μη διάθεσης πλέον της τράπεζας να συλλέξει κυρίως μέσω προθεσμιακών νέες καταθέσεις. Στη Νέα Ευρώπη, αντίθετα, οι νέες καταθέσεις αυξήθηκαν κατά 28%

Ως εκ τούτου, η Euroxx προχωρά σε περικοπή των προβλέψεων για τα καθαρά κέρδη 2008 κατά 8%, ενώ περιορίζει και τις εκτιμήσεις της για τα αποτελέσματα 2009 και 2010 κατά 13% και 16% αντίστοιχα.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v