Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Έναρξη υπολογισμού νέων δεικτών FTSE/Χ.Α.

Με τιμή εκκίνησης τις 2.000 μονάδες ξεκινά από τη Δευτέρα 3 Νοεμβρίου 2008 ο υπολογισμός των νέων δεικτών FTSE/X.A. Liquid Mid και FTSE/X.A.-X.A.K. Τραπεζικός Δείκτης. Οι νέοι δείκτες θα υπολογίζονται σε πραγματικό χρόνο.

Έναρξη υπολογισμού νέων δεικτών FTSE/Χ.Α.
Με τιμή εκκίνησης τις 2.000 μονάδες ξεκινά από τη Δευτέρα 3 Νοεμβρίου 2008 ο υπολογισμός των νέων δεικτών FTSE/X.A. Liquid Mid και FTSE/X.A.-X.A.K. Τραπεζικός Δείκτης.

Σημειώνεται ότι οι νέοι δείκτες θα υπολογίζονται καθημερινά σε πραγματικό χρόνο και θα αναθεωρούνται δύο φορές τον χρόνο -Απρίλιο και Οκτώβριο- σύμφωνα με τους υπάρχοντες κανόνες διαχείρισης και υπολογισμού των δεικτών FTSE/Χ.Α.

--- Δείκτης FTSE/X.A. Liquid Mid

Ο δείκτης θα παρακολουθεί τη δραστηριότητα των είκοσι (20) πιο ρευστών μετοχών του υφιστάμενου δείκτη FTSE/X.A. Mid 40. Συγκεκριμένα, στον νέο δείκτη θα συμμετέχουν οι 20 πρώτες μετοχές της κατάταξης του δείκτη FTSE/X.A. Mid 40 με βάση την αξία συναλλαγών (χωρίς πακέτα) - κατά φθίνουσα σειρά.

Πρόκειται για τις εξής μετοχές: ΒΑΣΙΛΟΠΟΥΛΟΣ,  ALAPIS, ΒΩΒΟΣ ΜΠΑΜΠΗΣ, ΓΕΚ,
ΓΕΝΙΚΗ ΤΡΑΠΕΖΑ, ΕΥΔΑΠ, ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΧΡΗΜΑΤΙΣΤΗΡΙΑ,INTRACOM HOLDINGS,
ΜΕΤΚΑ, ΜΗΧΑΝΙΚΗ, JUMBO, ΟΛΘ, ΣΑΡΑΝΤΗΣ, ΣΙΔΕΝΟΡ, SPRIDER, ΤΕΡΝΑ, FOLLI  FOLLIE, FORTHNET, FRIGOGLASS & FOURLIS.

Στόχος της δημιουργίας του νέου δείκτη είναι σε πρώτη φάση η εισαγωγή παράγωγων προϊόντων - συμβολαίων μελλοντικής εκπλήρωσης και δικαιωμάτων - και σε δεύτερη φάση η έκδοση διαπραγματεύσιμου αμοιβαίου κεφαλαίου (ETF) επί του δείκτη.

--- FTSE/X.A.-X.A.K. Τραπεζικός Δείκτης

Ο δείκτης θα παρακολουθεί τη δραστηριότητα των τραπεζικών μετοχών που συμμετέχουν στη σύνθεση των υφιστάμενων δεικτών FTSE/X.A. 20, FTSE/X.A. Mid 40 και FTSE/CySE 20. Για τις μετοχές που είναι ταυτόχρονα εισηγμένες στα Χρηματιστήρια Αθηνών και Κύπρου στον υπολογισμό του δείκτη θα χρησιμοποιούνται οι τιμές των μετοχών από την αγορά του κυπριακού χρηματιστηρίου.

Πρόκειται για τις εξής μετοχές: ALPHA ΒΑΝΚ, ΑΓΡΟΤΙΚΗ ΤΡΑΠΕΖΑ,ΓΕΝΙΚΗ ΤΡΑΠΕΖΑ, ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΤΡΑΠΕΖΑ, ΕΘΝΙΚΗ ΤΡΑΠΕΖΑ, EUROBANK, MARFIN POPULAR BANK,
ΠΕΙΡΑΙΩΣ ΤΡΑΠΕΖΑ, PROTON ΤΡΑΠΕΖΑ, ΤΡΑΠΕΖΑ ΚΥΠΡΟΥ & ΤΑΧΥΔΡΟΜΙΚΟ ΤΑΜΙΕΥΤΗΡΙΟ.

Στόχος της δημιουργίας του νέου δείκτη είναι η εισαγωγή παράγωγων προϊόντων - συμβολαίων μελλοντικής εκπλήρωσης και δικαιωμάτων. 

* Τα αναλυτικά χαρακτηριστικά και η σύνθεση των νέων δεικτών δημοσιεύονται στη δεξιά στήλη "Συνοδευτικό Υλικό".

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v