Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Εμπορική: Συγκρατημένα αισιόδοξη για τον Γ.Δ.

Συγκρατημένα αισιόδοξη για υπέρβαση των 2.100 μονάδων προς την περιοχή των 2.350 δηλώνει η Εμπορική, τονίζοντας όμως ότι σε μεσοπρόθεσμη βάση η επιφυλακτικότητα κυριαρχεί. Στηρίξεις και αντιστάσεις.

Εμπορική: Συγκρατημένα αισιόδοξη για τον Γ.Δ.
Συγκρατημένα αισιόδοξη για υπέρβαση των 2.100 μονάδων προς την περιοχή των 2.350 δηλώνει το τμήμα τεχνικής ανάλυσης της Εμπορικής, τονίζοντας όμως ότι σε μεσοπρόθεσμη βάση η επιφυλακτικότητα κυριαρχεί.

Ειδικότερα, αναφέρει ότι βραχυπρόθεσμα είναι συγκρατημένα αισιόδοξη, καθώς θεωρεί ότι το πιθανότερο σενάριο για τις προσεχείς εβδομάδες είναι η σταδιακή μείωση της μεταβλητότητας και η προσπάθεια σχηματισμού βάσης τιμών, με στόχο την επέκταση της ανοδικής αντίδρασης υψηλότερα της πρώτης αντίστασης των 2.100 μ., προς την περιοχή των 2.350 μονάδων.

Μεσοπρόθεσμα, όμως, δηλώνει ιδιαίτερα επιφυλακτική, καθώς θεωρεί ότι όταν ολοκληρωθεί η φάση της αντίδρασης είναι πιθανόν να σημειωθεί παλινδρόμηση (σε μορφή πλαγιολίσθησης), χρονικής διάρκειας μερικών μηνών.

Όπως επισημαίνει, στη συνεδρίαση της Δευτέρας σημειώθηκε η χαμηλότερη τιμή έτους στις 1.626,64 μ. και στη συνέχεια ο Γ.Δ. αντέδρασε ανοδικά προς τις 2.034.μ. Η γραμμή τάσης που ενώνει τις βάσεις τιμών του 1997 και του 2003 διέρχεται από την περιοχή των 1.650 μ., που αποτελεί μαζί με αυτή των 1.465 μ. την ισχυρότερη περιοχή στήριξης σε μακροπρόθεσμο ορίζοντα. Αν διασπαστούν και αυτές, τότε παύει να ισχύει η μακροχρόνια ανοδική τάση.

Στην αντίθετη περίπτωση (που δείχνει και πιο πιθανή) μάλλον θα έχουμε προσεγγίσει το χαμηλότερο σημείο για την επόμενη διετία και ο Γ.Δ. θα μπει αρχικά σε φάση πολύμηνης παλινδρόμησης, που θα αποτελέσει τη βάση του νέου ανοδικού κύκλου. 

Βραχυπρόθεσμα, το επενδυτικό ενδιαφέρον επικεντρώνεται στα περιθώρια ανοδικής αντίδρασης και στη μορφή που θα έχει αυτή. Δηλαδή, αν θα μπορέσει σταδιακά ο Γ.Δ .μέχρι τα τέλη του έτους να προσεγγίσει τις 2.550 μ. ή αν το άνω όριο ενδεχόμενης ανοδικής κίνησης είναι οι 2.350 μονάδες.

Επίσης, η Εμπορική επισημαίνει πως δεν έχει επαρκή στοιχεία ακόμη για να συμπεράνει αν η αντίδραση θα είναι της μορφής V (βίαιη ανοδική κίνηση που αναγκάζει τους επενδυτές να "κυνηγάνε" τις τιμές, τροφοδώντας την υπάρχουσα τάση), ή της μορφής A-B-C (δηλαδή μετά το πρόσφατο χαμηλό θα σημειωθούν τρεις διαδοχικές και έντονες παλινδρομήσεις γύρω από τις 1.950 μ.) ώστε να σχηματιστεί μια βραχυχρόνια βάση τιμών, που θα αποτελέσει την αφετηρία ενός μικρού bear market rally (δηλαδή μια ανοδικής κίνησης που θα είναι ένα διάλειμμα στη μεσοπρόθεσμη πτωτική τάση).

Οι επόμενες στηρίξεις προσδιορίζονται στις 1.915, 1.810 και στις 1.625 μονάδες, ενώ οι επόμενες αντιστάσεις στις 2.100, 2.180, 2.255 και στις 2.370 μονάδες.

Τέλος, η Εμπορική τονίζει ο τεχνικός δείκτης Macd είναι σχεδόν έτοιμος να δώσει σήμα αγορών, ο Momentum (12 ημερών) κινείται σε αρνητικές ζώνες και ο RSI (14 ημερών) απομακρύνεται σταδιακά από τις υποτιμημένες περιοχές και κινείται σε ουδέτερες.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v