Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Στήριξη σε ελληνικές τράπεζες από Citi

Τη θετική της στάση απέναντι στις ελληνικές τράπεζες επαναδιατύπωσε η Citi, σημειώνοντας ότι Εθνική και Τράπεζα Κύπρου παραμένουν top picks. Τι είπε με κορυφαίους τραπεζίτες για την κρίση, το πακέτο στήριξης και M&A.

Στήριξη σε ελληνικές τράπεζες από Citi
Τη θετική της στάση απέναντι στις ελληνικές τράπεζες επαναδιατύπωσε η Citi, σημειώνοντας ότι οι Εθνική και Τράπεζα Κύπρου παραμένουν οι κορυφαίες της επιλογές.

Ο οίκος επισημαίνει ότι συναντήθηκε την προηγούμενη εβδομάδα με κορυφαίους τραπεζίτες στην Αθήνα, οι οποίοι εμφανίστηκαν καθησυχαστικοί για τα θεμελιώδη μεγέθη των ελληνικών τραπεζών.

Ειδικότερα, ως άμεση συνάρτηση της κρίσης, οι ελληνικές τράπεζες περιμένουν επιβράδυνση του ρυθμού αύξησης των δανείων στο 12% το 2009 από 17% στην παρούσα φάση.

Παράλληλα, οι τραπεζίτες τόνισαν ότι επανεξετάζουν τα βιβλία τους για τυχόν επισφαλείς πιστώσεις, αλλά δεν υπάρχουν μέχρι στιγμής ενδείξεις επιδείνωσης της ποιότητας των στοιχείων ενεργητικού. Τα δάνεια προς τη ναυτιλία, που έχουν ανησυχήσει μερίδα επενδυτών, αντιστοιχούν μόλις στο 2-3% του συνόλου των χορηγήσεων, τονίζει η Citi. 

Επίσης, η Citi επισημαίνει ότι το σχέδιο κεφαλαιακής ενίσχυσης των τραπεζών είναι θετικό για τη ρευστότητα των ελληνικών τραπεζών, παρά την μικρή αραίωση των κερδών. 

Η αμερικανική τράπεζα προσθέτει και τον παράγοντα των εξαγορών, επισημαίνοντας ότι οι τρέχουσες συνθήκες στις αγορές αλλά και οι μειωμένες αποτιμήσεις ενδέχεται να αποτελέσουν καταλύτη για εξαγορές.

Η Citi αναπροσαρμόζει τις εκτιμήσεις της για τα κέρδη ανά μετοχή 2009-10 των Εθνική, Eurobank, Τράπεζα Κύπρου και Alpha Bank, προσθέτοντας ότι η Εθνική Τράπεζα και η Τράπεζα Κύπρου παραμένουν τα top picks της.
 
Η τιμή-στόχος για τη μετοχή της Alpha Bank διαμορφώνεται στα 20 ευρώ, για την Eurobank στα 16 ευρώ, για την Εθνική Τράπεζα στα 40 ευρώ, για την Τράπεζα Πειραιώς στα 18 ευρώ και για την Τράπεζα Κύπρου, στα 10 ευρώ, ενώ διατηρεί "buy" και για τις 5 τράπεζες.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v