Πώς σχολιάζει η Π&Κ τις εξελίξεις γύρω από το ΤΤ

Την ανατροπή των ισορροπιών στον τραπεζικό χώρο θα έχει ως αποτέλεσμα η εξαγορά του Ταχυδρομικού Ταμιευτηρίου, σύμφωνα με την Π&Κ ΑΧΕΠΕΥ, που τονίζει ότι η εν λόγω εξέλιξη θα αποτελούσε κύριο καταλύτη για ένα νέο γύρο ανακατατάξεων και συγκέντρωσης στον κλάδο.

Πώς σχολιάζει η Π&Κ τις εξελίξεις γύρω από το ΤΤ
Στην ανατροπή των ισορροπιών στον τραπεζικό χώρο εκτιμά η Π&Κ ΑΧΕΠΕΥ πως θα οδηγήσει η εξαγορά του Ταχυδρομικού Ταμιευτηρίου από μία μεγάλη ελληνική τράπεζα.

Οπως επισημαίνει το τμήμα ανάλυσης της Π&Κ στην καθημερινή ενημέρωση με ημερομηνία 13 Οκτωβρίου 2003, η προαναφερθείσα εξέλιξη θα αποτελούσε κύριο καταλύτη για ένα νέο γύρο ανακατατάξεων και συγκέντρωσης στον κλάδο.

Ταυτόχρονα, η Π&Κ, επικαλούμενη δημοσιεύματα του Τύπου, αναφέρει πως το υπουργείο Οικονομίας θα προχωρήσει σε δημόσιο διαγωνισμό για την πώληση του Τ.Τ. μέχρι το τέλος της εβδομάδας, ενώ συμπληρώνει πως ο αρχικός σχεδιασμός ήταν το ΤΣΜΕΔΕ (που είναι ο βασικός μέτοχος της Τράπεζας Αττικής) να αγοράσει το 34% του Τ.Τ. και στη συνέχεια να συγχωνευτούν το Τ.Τ. και η Τράπεζα Αττικής.

Παρ’ όλα αυτά, τα δημοσιεύματα αναφέρουν ως πιθανότερη εξέλιξη, συνεχίζει η Π&Κ, την προκήρυξη δημόσιου διαγωνισμού για την πώληση του Τ.Τ.

Η χρηματιστηριακή επισημαίνει πως, σύμφωνα με τον τελευταίο δημοσιευμένο ισολογισμό (χρήση 01), οι συνολικές καταθέσεις και τα δάνεια του Τ.Τ. ανέρχονταν σε 9 δισ. ευρώ και 1,5 δισ. ευρώ αντίστοιχα, ενώ καταλήγει πως, σύμφωνα με δημοσιεύματα, οι μεγάλες τράπεζες (Alpha, Εμπορική, EFG) ενδιαφέρονται για την απόκτηση πλειοψηφικού ποσοστού στο Τ.Τ.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v