Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

ΔΕΗ: Σύσταση outperform από CSFB

Με τιμή-στόχο τα 22 ευρώ και αξιολόγηση outperform ξεκίνησε σήμερα η κάλυψη της μετοχής της ΔΕΗ από την Credit Suisse First Boston (CSFB). Η τιμή δίνει περιθώριο ανόδου 25% από τα τρέχοντα επίπεδα.

ΔΕΗ: Σύσταση outperform από CSFB
Με αξιολόγηση ”outperform” και τιμή-στόχο τα 22 ευρώ έως το τέλος του 2003 ξεκίνησε σήμερα η κάλυψη της μετοχής της ΔΕΗ από την Credit Suisse First Boston (CSFB), όπως αναφέρεται σε έκθεσή της με ημερομηνία 10 Οκτωβρίου 2003 και τίτλο ”The Greek Heavyweight”.

Η δίκαιη αποτίμηση για τη ΔΕΗ είναι τα 22 ευρώ στα τέλη του 2003, υποδηλώνοντας περιθώριο ανόδου 25% από τα τρέχοντα επίπεδα, δηλώνουν χαρακτηριστικά οι αναλυτές της CSFB.

Η CSFB αναφέρεται μεταξύ άλλων στη μονοπωλιακή θέση που η ΔΕΗ κατέχει στην εγχώρια αγορά και στη δυσκολία για ξένους παίκτες να εισέλθουν, επισημαίνοντας παράλληλα πως η δραστηριότητα της Επιχείρησης αφορά στην παραγωγή, μεταβίβαση και διανομή του ηλεκτρικού ρεύματος.

Όπως σημειώνεται στην έκθεση η μετοχή της ΔΕΗ ξεχωρίζει από επενδυτικής πλευράς μεταξύ των ομοειδών ευρωπαϊκών εταιριών, καθώς θεωρείται ότι αποτελεί έναν ”ελκυστικό” συνδυασμό με ισχυρά θεμελιώδη μεγέθη, με χαμηλό εγχώριο ανταγωνισμό και προοπτικές για ανάπτυξη της κερδοφορίας.

Εξάλλου, ο ξένος επενδυτικός οίκος επισημαίνει πως η ΔΕΗ κατέχει συγκριτικό πλεονέκτημα το οποίο βασίζεται στο χαμηλό κόστος παραγωγής ηλεκτρικού ρεύματος από λιγνίτη. Σύμφωνα με την CSFB στο διάστημα 2002 – 2007 τα EBITDA θα αυξηθούν με μέσο ετήσιο ρυθμό 9,9%, σε σχέση με εκτιμήσεις για αύξηση των EBITDA του κλάδου κατά 3,8%.

Σε ό,τι αφορά την τρέχουσα χρήση σύμφωνα με τις εκτιμήσεις του ξένου οίκου τα έσοδα της ΔΕΗ αναμένεται να ενισχυθούν κατά 6,7% διαμορφούμενα στα 3,54 δισ. ευρώ, με τα καθαρά κέρδη να καταγράφουν σημαντική άνοδο 44,2% και να ανέρχονται στα 339 εκατ. ευρώ έναντι των περυσινών.

Επίσης, η CSFB συμπληρώνει πως η Επιχείρηση ενδέχεται να ενισχύσει περαιτέρω το πλεονέκτημά της του χαμηλού κόστους, με τη νέα επένδυση ύψους 220 εκατ. ευρώ που έχει προγραμματίσει που αφορά στη δημιουργία νέου σταθμού 400 MW κοντά στην Αθήνα και που αναμένεται να ολοκληρωθεί μέχρι τα τέλη του 2006.

Ο ξένος οίκος σημειώνει επίσης πως η προαναφερθείσα επένδυση θα μεγεθύνει και το ανταγωνιστικό πλεονέκτημά της Επιχείρησης στη νότια πλευρά της χώρας όπου βρίσκεται το 68% της συνολικής ζήτησης.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v