Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Τι βλέπει η Marfin για τις εξελίξεις στις τράπεζες

Στο επίκεντρο της επενδυτικής προσοχής εκτιμά η Marfin Hellenic πως θα βρεθεί για μια ακόμη φορά ο τραπεζικός κλάδος, ως αποτέλεσμα της ολοκλήρωσης της διάθεσης μετοχών των Εθνικής και της Πειραιώς, αλλά και εν όψει των εξελίξεων σχετικά με την Emporiki Bank και τη Γενική.

Τι βλέπει η Marfin για τις εξελίξεις στις τράπεζες
Στο επίκεντρο του επενδυτικού ενδιαφέροντος εκτιμά η Marfin Hellenic πως θα βρεθεί για μια ακόμη φορά ο τραπεζικός κλάδος.

Όπως αναφέρει η χρηματιστηριακή στο πρωινό της report, αυτό οφείλεται αφενός στην ολοκλήρωση της διάθεσης πακέτων μετοχών από τις Εθνική και Πειραιώς και αφετέρου στις εξελίξεις που αφορούν στην Emporiki Bank και στη Γενική.

Ειδικότερα και όσον αφορά στην Τράπεζα Πειραιώς, η Marfin, επικαλούμενη δημοσιεύματα του Τύπου, αναφέρει πως αν και η διάθεση των 11,2 εκατ. ιδίων μετοχών υπερκαλύφθηκε χθες, το βιβλίο των προσφορών θα παραμείνει ανοικτό και σήμερα, ενώ προσθέτει πως η τιμή διάθεσης υπερέβη οριακά τα 8 ευρώ.

Σε ό,τι αφορά την Emporiki, η Marfin αναφέρει πως σε χθεσινές του δηλώσεις ο πρόεδρος της Τράπεζας κ. Γιάννης Στουρνάρας σημείωσε πως η διοίκηση θα παρουσιάσει στους εργαζομένους πρόταση σχετικά με την επίλυση του ασφαλιστικού.

Η χρηματιστηριακή συμπληρώνει πως το συγκεκριμένο θέμα αποτελεί τον κυριότερο όρο που έχει θέσει η γαλλική Credit Agricole προκειμένου να αυξήσει τη συμμετοχή της στην Emporiki.

Σε αυτό το πλαίσιο η Marfin Hellenic τονίζει πως η επίλυση του συγκεκριμένου θέματος θα μπορούσε ενδεχομένως να διευκολύνει τη διαδικασία για την αύξηση της συμμετοχής της γαλλικής τράπεζας στην Emporiki, αν και επισημαίνει πως η πρόταση της διοίκησης θα πρέπει αφενός να γίνει αποδεκτή από τους εργαζομένους της Τράπεζας και αφετέρου να ικανοποιεί και τη διοίκηση της Credit Agricole.

Επίσης, όσον αφορά στη Γενική Τράπεζα, η χρηματιστηριακή αναφέρεται στη χθεσινή απόφαση του Μετοχικού Ταμείου Στρατού για εξεύρεση στρατηγικού επενδυτή για την τράπεζα την ερχόμενη εβδομάδα.

Σύμφωνα με τη Marfin, μέχρι στιγμής έχουν εκδηλώσει ενδιαφέρον οι Ασπίς Bank, Marfin Bank και First Business Bank.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v