Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Μarfin:Πως επηρεάζει το δολάριο 3 εταιρίες

Η ενίσχυση του δολαρίου έναντι του ευρώ θα έχει θετική επίδραση στα μεγέθη των ΕΛΠΕ και της Motor Oil αναφέρει η Marfin, ενώ για τον όμιλο Μυτιληναίου αναφέρει ότι η πτώση του αμερικανικού νομίσματος είναι ευνοϊκή.

Μarfin:Πως επηρεάζει το δολάριο 3 εταιρίες
Η ενίσχυση του δολαρίου έναντι του ευρώ θα έχει θετική επίδραση στα μεγέθη των ΕΛΠΕ και της Motor Oil αναφέρει η Marfin Analysis σε report (22/10), ενώ για τον όμιλο Μυτιληναίου αναφέρει ότι η πτώση του αμερικανικού νομίσματος είναι ευνοϊκή.

Αναφορικά με τη Motor Oil επισημαίνει ότι αν η ισοτιμία του ευρώ με το δολάριο σταθεροποιηθεί στα επίπεδα του 1,3 τότε τα καθαρά κέρδη της εταιρίας το 2009 θα ενισχυθούν κατά 30% και η τιμή – στόχος θα αυξηθεί στα 23,7 ευρώ.

Για τα ΕΛΠΕ οι εκτιμήσεις της χρηματιστηριακής κάνουν λόγο για άνοδο των κερδών 2009 κατά 20% και της αποτίμησης στα 12,9 ευρώ, στην περίπτωση που η σχέση ανταλλαγής του ευρώ με το δολάριο κυμανθούν στα 1,3.

Αναφορικά με τον όμιλο Μυτιληναίου επισημαίνεται ότι η υποτίμηση του δολαρίου ευνοεί την αποτίμηση του Αλουμινίου της Ελλάδος. Ωστοσο η Marfin τονίζει πως η συνολική επίδραση για τον όμιλο είναι δύσκολο να «προσμετρηθεί» λόγω της απόφασης για αντιστάθμιση κινδύνου στην ισοτιμία του δολαρίου.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v